Seimo komitetas už tai, Kūčios šventine diena būtų nuo ateinančių metų

Seimo komitetas už tai, Kūčios šventine diena būtų nuo ateinančių metų

Trečiadienį Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas apsvarstė Darbo kodekso pakeitimo projektą Nr ir nusprendė, kad nuo 2011 m. sausio 1 d. gruodžio 24-oji diena (Kūčių diena) būtų šventine diena.

Komitetas nepritarė siūlymams, kad Kūčių dieną pripažinus šventine diena būtų panaikinta kuri nors dabar esanti šventinė diena (pvz. gegužės 1-oji - Tarptautinė darbo diena ar birželio 24-oji – Rasos ir Joninių diena).

Komitetas taip pat nepritarė Seimo narių siūlymams, kad už šventinę Kūčių dieną būtų atidirbama per poilsio dieną. Komiteto narių nuomone, toks pasiūlymas prieštarauja Lietuvos ratifikuotos Europos socialinės chartijos punktui, kuriame yra nustatyta, kad šalis, ratifikavusi Europos socialinę chartiją įsipareigoja nustatyti oficialias mokamas šventines dienas.

Komitetas taip pat nusprendė siūlyti Vyriausybei šiemet, t. y. kol Kūčių diena dar nebus paskelbta šventine diena, perkelti poilsio dieną į gruodžio 24 dieną.

Pažymėtina, kad, jeigu toks Vyriausybės nutarimas būtų priimtas, jis būtų taikomas iš valstybės ir savivaldybių biudžetų finansuojamose įmonėse, įstaigose ir organizacijose, o kitoms įmonėms, įstaigoms ir organizacijoms būtų rekomendacinio pobūdžio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder