Seimo Etikos ir procedūrų komisijos darbas paralyžiuotas

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos darbas paralyžiuotas

Seimo pirmininkė Irena Degutienė pripažįsta, kad šiuo metu parlamento Etikos ir procedūros komisijos (EPK) darbas yra paralyžiuotas, nes kai kurie jos nariai pradėjo politikuoti. Parlamento vadovės įsitikinimu, yra būtinos Seimo statuto pataisos, užtikrinančios, kad į šią komisiją patektų tik moralinį autoritetą turintys parlamentarai.

Pareiškę nepasitenkinimą Algimanto Salamakino esą neobjektyviu vadovavimu, iš Seimo EPK traukiasi penki opozicinių frakcijų nariai - "darbietis" Mečislovas Zasčiurinskas, "tvarkiečiai" Egidijus Klumbys ir Ona Valukevičiūtė, Krikščionių partijos frakcijai priklausanti Donalda Meiželytė-Svilienė ir Konstantinas Ramelis iš Mišrios Seimo narių grupės.

"Nėra naujiena, kad esu nepatenkinta Etikos ir procedūrų komisijos darbu todėl, kad ne tik A. Salamakinas, kaip jie kaltina, kad politikuoja, bet aš manau, kad žymiai daugiau politikuoja patys komisijos nariai, kurie dabar ir traukiasi iš tos komisijos", - sakė I. Degutienė trečiadienį interviu "Žinių radijui".

Seimo pirmininkės įsitikinimu, EPK nariai klausimus sprendė pagal tai, kokiai frakcijai jie priklauso - opozicinei ar valdančiajai, o A. Salamakinas rūstybės sulaukė už tai, kad nepasidavė spaudimui.

"A. Salamakinas nepasidavė opozicijos spaudimui sprendžiant valdančios koalicijos vieno ar kito nario elgesį. Jis žiūrėjo objektyviai, o jie norėjo ne objektyvių, bet politizuotų sprendimų", - sakė I. Degutienė.

Parlamento vadovė priminė, kad po pateikimo jau yra pritarta Seimo statuto pataisoms, kuriomis būtų grąžinta anksčiau taikyta praktika, kai pretendentas į EPK turėdavo surinkti penkiolika įvairių Seimo frakcijų narių parašų.

"Negali taip būti, kad pasiūlai iš frakcijos žmogų, kuris net nelabai suvokia, koks tas darbas. Toje komisijoje turi būti Seimo nariai, turintys moralinį autoritetą", - sakė I. Degutienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder