Seimas lieka be etikos

Seimas lieka be etikos

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narių gretos mažėja. Trečiadienį komisijos posėdyje atsisakė dalyvauti jos veikla nusivylusi Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narė Dalia Teišerskytė.

Apie pasitraukimą pareiškė ir opozicinės Krikščionių partijos frakcijos atstovas Vytautas Kurpuvesas. Parlamentaras sakė paskutinį kartą dalyvaujantis šios komisijos posėdyje. Jo nuomone, komisija turi būti kitaip sudaroma, jos veikloje turėtų dalyvauti visuomeninių organizacijų atstovai.

Trečiadienį posėdžiavusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija neapsisprendė, ar jos pirmininkas Algimantas Salamakinas pažeidė Seimo statutą ir politikų elgesio kodeksą. Savo kolegų nemalonę A. Salamakinas užsitraukė dėl savo pasisakymų žiniasklaidoje apie į Tailandą keliavusį "tvarkietį" Remigijų Ačą.

Komisijos nariai nustatė, kad praėjusį posėdį vykęs balsavimas šiuo klausimu buvo negalutinis. Po audringų diskusijų nutarta padaryti pertrauką šiuo klausimu.

Trečiadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas A. Salamakinas įteikė Seimo pirmininkei Irenai Degutienei atsistatydinimo pareiškimą. Tačiau Seimo vadovė nežada kol kas teikti jo Seimui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder