Seimas dar metams paliko galioti taupymo režimą

Seimas dar metams paliko galioti taupymo režimą

Seimas nusprendė dar vieneriems metams palikti galioti sumažintas parlamento vadovams skiriamas reprezentacines išlaidas, Seimo narių parlamentinei veiklai numatytas lėšas ir kompensacijas už naudojimąsi tarnybiniais telefonais.

Už tokias Seimo statuto pataisas antradienį balsavo 93 Seimo nariai, 6 parlamentarai susilaikė.

Kaip pažymima aiškinamajame rašte, Seimui nutarus iki 2011 m. gruodžio 31 d. palikti sumažintas pensijas ir kitas socialines išmokas, taip pat biudžetinių įstaigų darbuotojų ir valstybės tarnautojų atlyginimus, išlieka būtinybė taupyti viešojo sektoriaus išlaidas ir solidariai siekti įveikti ekonomikos ir socialinį sunkmetį.

2010 m. sausio 1 d. įsigaliojus laikinoms Seimo statuto pataisoms, nuo 2 iki 1 VMDU (vidutinis mėnesinis darbo užmokestis) buvo sumažintos Seimo pirmininkui reprezentacijos išlaidoms apmokėti skiriamos lėšos, nuo 0,7 iki 0,5 VMDU sumažintos Seimo pirmininko pavaduotojams reprezentacijos išlaidoms apmokėti skiriamos lėšos bei nuo 1,5 iki 1 VMDU buvo sumažintos kiekvieną mėnesį Seimo nariams skiriamos lėšos išlaidoms, susijusioms su jų parlamentine veikla.

Antradienį Seimui priėmus Statuto pataisas, nutarta reprezentacijai ir parlamentinei veiklai skiriamas lėšas palikti sumažintas ir kitais metais.

Taip pat Seimas nusprendė iki 2012 m. palikti sumažintas kompensacijas už naudojimąsi tarnybiniais telefonais, kurios galioja nuo 2009 m. gegužės 1 d. Laikinomis Seimo statuto pataisomis buvo nustatyta, kad Seimo vadovams, opozicijos lyderiui, komitetų, komisijų pirmininkams ir jų pavaduotojams, pakomitečių pirmininkams, frakcijų seniūnams ir jų pavaduotojams už naudojimąsi tarnybiniais telefonais kiekvieną mėnesį kompensuojama 0,2 VMDU dydžio suma.

Iki tol Seimo vadovams, taip pat Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų pirmininkams ir jų pavaduotojams, opozicijos lyderiui, frakcijų seniūnams ir jų pavaduotojams už naudojimąsi tarnybiniais telefonais kiekvieną mėnesį buvo kompensuojama 0,4 VMDU dydžio suma, kitų komitetų ir komisijų pirmininkams, jų pavaduotojams, pakomitečių pirmininkams - 0,2 VMDU.

Per 2011 metus planuojama sutaupyti 2,5 mln. litų, sumažinus reprezentacijai ir parlamentinei veiklai skirtas lėšas, ir apie 100 tūkstančių litų - sumažinus kompensacijas už naudojimąsi tarnybiniais telefonais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder