S. Štombergui - Atėnuose dviguba našta

S. Štombergui - Atėnuose dviguba našta

Gera žinia

Vakar rašėme, jog XXVIII olimpiados žaidynių atidarymo parade Atėnuose rugpjūčio 13-ąją Lietuvos vėliavą neš krepšinio rinktinės kapitonas Saulius Štombergas. Tai ne tik didžiulis Klaipėdoje užaugusio sportininko įvertinimas, bet ir dviguba atsakomybė.

Kaip šią žinią sutiko Atlantos ir Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojo bei praėjusių metų Europos čempiono S. Štombergo artimieji?

Sauliaus mama Genutė Štombergienė:

-Kad Sauliui teks eiti Lietuvos delegacijos priekyje ir nešti vėliavą su vyru sužinojome sode per radiją. Vakar apie tai perskaitėme ir spaudoje. Aišku tai smagi žinia. Tačiau man, kaip motinai, truputį neramu, kad prieš sunkias varžybas sūnui teks vargintis. Nieko nepadarysi, teks jam dviguba našta. Aš su anūkėle Saulute ir vyru krepšinio varžybas iš Atėnų žiūrėsime per televizorių, o marti vyks į Graikiją.

Sauliaus brolis Valdas Štombergas:

Sauliaus mama Genutė Štombergienė su anūkėle Saulute krepšinio varžybas iš Atėnų stebės per televizorių

-Kad Saulius vėliavnešiu tapo sužinojau ketvirtadienį vakare per televiziją. Malonu, kad brolį taip vertina ir patikėjo tokią garbingą misiją.

Su pačiu vėliavnešiu, šiuo metu su rinktine viešinčiu Ispanijoje, susisiekti nepavyko.

Beje, tai bus pirmasis atvejis, kai vasaros žaidynių atidaryme mūsų šalies vėliavą neš krepšininkas.

2000 metais Sidnėjuje Lietuvos vėliavą nešė pirmasis nepriklausomos Lietuvos olimpinis čempionas disko metikas Romas Ubartas, o per 1992 metų Barselonos ir 1996 metų Atlantos olimpinių žaidynių atidarymus vėliavą nešti buvo patikėta plaukikui Raimundui Mažuoliui.

Algirdas AURUŠKEVIČIUS

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder