Rusijos teismai galutinai atmetė Vladimiro Antonovo ieškinį Lietuvai

Rusijos teismai galutinai atmetė Vladimiro Antonovo ieškinį Lietuvai

Teisingumo ministerija gavo Rusijos Maskvos apygardos arbitražinio teismo nutartį, kad atmestas paskutinis Rusijos piliečio Vladimiro Antonovo skundas prieš Lietuvą dėl turtinės žalos atlyginimo.

V. Antonovas paskutiniame skunde skundė Rusijos teismo sprendimą atsisakyti priimti jo kasacinį skundą, nes buvo praleistas apskundimo terminas. Rusijos arbitražo teismas atsisakė priimti ieškovo kasacinį skundą š. m. birželio 23 d.

V. Antonovo apeliacinį skundą Rusijos 9-asis arbitražinis teismas atmetė š. m. balandžio 20 d.

Praėjusių metų spalio 28 d. Maskvos miesto arbitražinis teismas, išnagrinėjęs V. Antonovo ieškinį  prieš Lietuvos Respublikos valstybę, atstovaujamą Teisingumo ministerijos,  dėl turtinės ir neturtinės apie 555 mln. eurų  žalos atlyginimo, šią bylą nutraukė.

Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija šioje byloje pateikė poziciją, kuriame informavo teismą, kad, remiantis  mūsų šalies ir Rusijos Federacijos sutartimi dėl teisinės pagalbos ir teisinių santykių civilinėse, šeimos ir baudžiamosiose bylose, kilęs ginčas nepriklauso šio teismo jurisdikcijai ir spręstinas Lietuvos teismuose. Be to,  Lietuvos Respublika remiasi tarptautinės teisės garantuojamu valstybės imunitetu nuo Rusijos teismų jurisdikcijos (įskaitant imunitetą nuo laikinųjų apsaugos priemonių taikymo, priverstinio sprendimų vykdymo ir kt.).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder