Rinkimų smūgiai: Juozas Bernatonis traukiasi iš LSDP rinkimų štabo vadovo pareigų

Rinkimų smūgiai: Juozas Bernatonis traukiasi iš LSDP rinkimų štabo vadovo pareigų

Po ne itin sėkmingai socdemams susiklosčiusių rinkimų Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Centrinio rinkimų štabo vadovas, teisingumo ministras Juozas Bernatonis užsimena apie planus palikti šias pareigas.

"Aš galvoju, kad pirmiausia štabas turi atsiskaityti Tarybos posėdyje, kadangi pagal mūsų partijos statutą rinkimų štabas ir štabo vadovas yra atskaitingas ne garbės pirmininkui Aloyzui Sakalui, o LSDP Tarybai, todėl pirmiausia susiderinsiu savo poziciją su mūsų partijos pirmininku. Kadangi taip įvykiai klostosi, kad kažkas nesulaukia Tarybos posėdžio, manau, reikės šiandien padaryti pareiškimą. Taip, štabo vadovybė ketina atsistatydinti, nors mes rezultatų nevertiname taip, kaip vertina žiniasklaida, nes tiek prezidento rinkimuose, tiek ir Europos Parlamento rinkimuose mūsų partijos sąrašas surinko daugiausiai balsų per visus rinkimus", - ketvirtadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė J. Bernatonis.

Tačiau J. Bernatonis neketina trauktis iš LSDP vicepirmininko pareigų, kaip tai daryti viešai ragina vienas LSDP lyderių A. Sakalas.

"Aš apie tai visiškai negalvoju, nes tas klausimas niekur nėra keliamas. Tą klausimą galima spręsti tik suvažiavime", - teigė įtakingas socialdemokratas.

ELTA primena, kad jau įvertinęs asmeninę atsakomybę dėl rinkimų savo pareigas paliko LSDP Vilniaus skyriaus pirmininkas krašto apsaugos ministras, socdemas Juozas Olekas.

LSDP EP rinkimuose palaikė 197 235, arba 17,27 proc., rinkėjų.

Prezidento rinkimuose LSDP kandidatas Zigmantas Balčytis surinko 40,14 proc. rinkėjų balsų.

Socialdemokratai iškovojo du EP mandatus, nors tikėjosi 3-4.

"Lietuvos žinios" rašo, kad grupė socialdemokratų partijos kūrėjų ragina kolegas šaukti uždarą partijos prezidiumo posėdį, kuriame būtų aptarta šios organizacijos lyderių atsakomybė dėl nuviliančių rinkimų rezultatų.

"Manome, kad politinę atsakomybę už tokius rinkimų rezultatus lyderiai vis dėlto turėtų prisiimti. Pirmiausia tai liečia Juozą Bernatonį, kaip rinkimų štabo vadovą, o toliau - gal ir partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius turėtų prisiimti politinę atsakomybę dėl to, kad jo atsisakymas kandidatuoti sukėlė tokias pasekmes - socialdemokratai dėl to prarado istorinį šansą laimėti rinkimus", - sakė LSDP garbės pirmininkas, vienas jos kūrėjų A. Sakalas.

Anot dienraščio, politikos užkulisiuose jau nuo praėjusių metų pabaigos, kai Z. Balčytis daugeliui netikėtai pareiškė norintis tapti partijos kandidatu į prezidentus, jei to nedarys Premjero pareigas einantis ir iki šiol itin gerai visuomenės vertinamas A. Butkevičius, kabama, kad Lietuvoje pusiau pamirštą europarlamentarą ryžtis tokiam žingsniui, esą galėjo pastūmėti prezidentūros ir kelius į ją nuolat minančio teisingumo ministro, LSDP vicepirmininko J. Bernatonio intrigos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder