Ričardo Malinausko priešininkai patyrė antausį

Ričardo Malinausko priešininkai patyrė antausį

Bandymas išversti iš posto ilgametį Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidentą Ričardą Malinauską subliūško kaip muilo burbulas - Naujojoje Akmenėje vakar vykusiame LSA suvažiavime rezoliucija dėl nepasitikėjimo LSA vadovaujančiu Druskininkų meru buvo atmesta triuškinama persvara.

Rezoliucijos projektą dėl nepasitikėjimo LSA prezidentu įregistravo Vilniaus miesto tarybos narys konservatorius Adomas Bužinskas. Rezoliucijoje R.Malinauskas ragintas atsistatydinti iš LSA prezidento pareigų, o LSA taryba - po suvažiavimo priimti sprendimą dėl neeilinio asociacijos suvažiavimo sušaukimo. Rezoliucija patyrė fiasko - jai pritarė 7 delegatai, 93 balsavo „prieš“, kiti delegatai balsavime nedalyvavo. LSA suvažiavime taip pat pristatyti svarbiausi praėjusių metų asociacijos darbai, priimta rezoliucija dėl neatlygintinų registrų duomenų ir informacijos teikimo savivaldybėms, svarstyti kiti aktualūs klausimai.

Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas, vertindamas bandymą įvykdyti LSA kažką panašaus į revoliuciją, apgailestavo, kad savivaldos reikaluose bandoma politikuoti. „Ieškoma kažkokio dėmesio, nemokamo išėjimo į tribūną, tuo ir naudojamasi, - svarstė meras. - Mano galva, savivaldos lygmeniu mes turėtume priklausyti vienai - Savivaldybės partijai. Visas problemas reikia spręsti ūkiškai, o ne keliant revoliucijas. Prieš metus buvo LSA prezidento rinkimai, o juose konservatoriams juk niekas netrukdė iškelti savo kandidatą ir sudalyvauti, tą jie galės daryti ir ateinančiuose rinkimuose.“

R.Malinauskas „Vakaro žinioms“ prieš suvažiavimą teigė esantis visiškai ramus, nes nėra padaręs nieko tokio, dėl ko turėtų išgyventi. „Puolimas prieš Druskininkų savivaldybę ir mane, kaip asmenybę, yra tęstinis, norint užmaskuoti valstybėje vykstančius tikrai negerus procesus, - sakė LSA prezidentas. - Galiu labai atsakingai pasakyti: nei Druskininkų savivaldybė, nei aš asmeniškai neturime jokių teisinių problemų. Vieni burbulai, kurie buvo išpūsti, jau subliūško, kiti dar bliūkšta, o galiausiai visi subliūkš iki vieno. O jeigu kažkas bando padaryti vienokį ar kitokį vojažą dėl to, kad eilinis Lietuvos meras susitiko su prokuroru ar paskambino ministrui pasikalbėti apie savivaldybės reikalus, tai yra daugiau nei juokinga. Nes mero viena iš pareigų yra užsiimti lobizmu ir bet kokiais kitais teisėtais veiksmais, kurie reikalingi konkrečiai savivaldybei ar joms visoms.“

Dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro skandalo R.Malinauskas buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas STT tyrime dėl galbūt daryto poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą, neva galėjusį turėti reikšmės įteisinant vadinamąjį Vijūnėlės dvarą Druskininkuose. Vėliau ikiteisminis tyrimas nutrauktas, neradus nusikalstamos veikos požymių, tačiau paviešinti Druskininkų mero pokalbiai telefonu su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi ir aplinkos ministru Kęstučiu Trečioku. Dėl R.Malinausko pokalbių telefonu su politikais stenogramų paviešinimo buvo pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas, jame nukentėjusiaisiais pripažinti A.Butkevičius, K.Trečiokas ir R.Malinauskas. „Kad ir kaip būtų gaila, kuo toliau, tuo daugiau abejonių, kad gyvename ne teisinėje, o politinių užsakymų valstybėje“, - reziumavo R.Malinauskas, paklaustas, kaip jaučiasi žmogus, kurio kaltės neaptikę pareigūnai nusprendė bent jau paviešinti slapta darytų pokalbių stenogramas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder