RESPUBLIKOS VADOVYBĖ informuoja: "Romanovų turto beieškant..."

RESPUBLIKOS VADOVYBĖ informuoja: "Romanovų turto beieškant..."

Milijardierius Vladimiras Romanovas nusigyveno: nebeišgali susimokėti milijono užstatui.

Patikėtume tik tuomet, jeigu Romanovas įrodytų turįs vieno milijardo vertės banknotą, kurio niekur negali išsikeisti į smulkius (milijonus). Betgi stebuklų nebūna!

Užtat būna stebuklingai išgaravusių turtų. Prokurorų panosėje perrašytas svetimiems jo namas Kaune, išpumpuoti Ūkio banko pinigai, perkeltas už kordono biznis... Viso to buvo galima išvengti, jeigu generalinis prokuroras D.Valys nebūtų ignoravęs žiniasklaidos perspėjimų ir laiku pateikęs kaltinimą.

Dabar guodžiamasi, kad spėjo areštuoti kelias vilas Nidoje. Tikrai neužteks pinigų užlopyti milijardinei skylei Ūkio banke.

Nors Lietuvos valdininkai Romanovą pravardžiuoja  Buratinu, greičiausiai su ilga nosim liksim mes. O Romanovo turtas suklestės užsieniuose.

Štai tik vienas pavyzdėlis.

Gal prokurorai pasakytų, kas tikrasis Vysbadene naujai pastatyto 10 000 m2 šešiaaukščio pastato (žr. nuotrauką) miesto centre priešais Rotušę šeimininkas? Labai įspūdingas statinys išnuomotas garsioms firmoms, kurios kasmet susimoka milijonus. Viso projekto vertė - 60 milijonų eurų. Gardesnio kąsnelio neįmanoma įsivaizduoti!

Tai va, net keli nepriklausomi šaltiniai „Respublikai“ byloja, kad šio nuostabaus pastato fone puikiai žiūrisi Romanovo ausys. Gal prokurorai paklaustų, ar ne jo žmonės dalyvavo aukcione ir tvarkė visus dokumentus? Socdemo Linkevičiaus žiniai: įgaliotiems statytiniams patalkino ir Lietuvos URM klerkai.

Bėda, kai Romanovas apsimeta „kvaileliu“, o prokurorai - „protingais“. Jei tikrai jie tokie gudrūs, metas įrodyti visuomenei, kad jie tarnauja liaudžiai, o ne tik Simono Daukanto rūmams. Be abejo, bus sunku: statytiniai pastato šeimininkai su Romanovu neturės nieko bendro, greičiausiai teks atsekti pinigų kilmę, įsigyjant tokį „gardų kąsnelį“. Gali tekti net pasitelkti Interpolą.

Jei Lietuvos prokurorai pademonstruos profesionalumą, „Respublika“ pasiruošusi pateikti ir kitų nuorodų į Romanovų turtą: vilas Kroatijos salose, butus Monake ir apartamentus Londone.

P.S. Tik įspėjame, kad bus nelengva. Mūsų žiniomis, būtų lengviau, jei tyrėjai prakalbintų buv. aukštus Generalinės prokuratūros darbuotojus (pvz., Barkauską) bei įtakingus socdemų vadovus (pvz., Kirkilą).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder