Ramūnas Karbauskis apie Gabrielių Landsbergį: apsėstas, nesivaldantis ir turintis maniją

Ramūnas Karbauskis apie Gabrielių Landsbergį: apsėstas, nesivaldantis ir turintis maniją

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis įvertino opozicijoje esančių jaunųjų konservatorių ir šios partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio darbą. Pasinaudodamas skandalais, į kuriuos įsivėlė Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, R. Karbauskis vaizdžiai aprašė, jo nuomone, desperatiškus ir piktybiškus konservatorių veiksmus.

Galiausiai, G. Landsbergiui R. Karbauskis savo įraše skyrė išskirtinį dėmesį, pristatydamas jį, kaip nesivaldantį, apsėstą ir maniją turintį žmogų.

R. Karbauskis aiškino, kad iškart po rinkimų buvo galima pastebėti opozicijos nerimą ir desperaciją. Iš pradžių, rašė R. Karbauskis, atrodė, kad tai nepatyrusių lyderių bandymas pateisinti vyresnių politikų lūkesčius, tačiau dabar, - samprotavo R. Karbauskis, - konservatoriams įsivėlus į skandalus, tapo aišku, kad tai buvo tik jų gynyba.

„Žinodami tokius faktus, kurie jau ima ryškėti, konservatoriai visada nuogąstavo, kad, jiems paaiškėjus, grės rimta krizė, todėl reikia daryti viską, kad nebūtų nei laiko, nei asmenų, kurie galėtų atskleisti konservatorių susitikimus, paramas ir „dėžutes“. Be to, valstiečių programa yra socialiai orientuota. Tai dar viena rimta grėsmė, kad valdantieji gali patikti žmonėms. Panašu, kad šie nuogąstavimai pasitvirtina - biudžetas surenkamas žymiai didesnis, atsiranda daugiau galimybių didinti pensijas, padėti jaunoms šeimoms ir vaikams“, - feisbuke rašė R. Karbauskis.

R. Karbauskis prakalbo ir apie konservatorių partijos ir opozicijos vertybinį žlugimą.

„Šiandien ryškėja vertybinis opozicijos žlugimas. Konservatoriai jau buvo pripratę, kad jie yra neliečiamieji, tyliai ir slapta globojantys dvigubus standartus ir visiems klijuojantys Lietuvos priešų etiketes, nors patys ką tik gėdingai atsiskleidė ir, neslėpsiu, galutinai nuvylė net ir mus, nes mes juos dar stengėmės laikyti deramais oponentais“, - rašė R. Karbauskis, pabrėždamas, kad baimė, o ne taurūs darbai dėl Lietuvos, skatino opoziciją bet kokia kaina formuoti neigiamą valstiečių įvaizdį ir deklaratyvų pirmalaikių rinkimų siekį.

Anot „valstiečių“ lyderio, neseniai paaiškėjusios su „MG Baltic“ ir konservatorių partijos bendravimu susijusios aplinkybės į dugną tempia partiją, drauge diskredituojant jų dešimtmečiais monopolizuotas vertybes.

„Konservatorių išpažintos vertybės pasirodo yra tik žiauri ir melu grįsta priedanga, skirta paslėpti procesus, kurie yra mūsų valstybės didžiausia nelaimė, turinti savo pavadinimą - korupcija“, - rašė „valstietis“.

Politikas rašė manąs, kad konservatoriams svarbus tik valdžios troškimas. Tai, rašė R. Karbauskis, supratęs stebėdamas konservatorių elgesį ir retoriką.

„Jau anksčiau, man stebint konservatorių elgesį ir retoriką, susidarė įspūdis, kad jiems valdžios troškimas ir jos „paėmimas į savo rankas“ yra tikslai, kurie pateisina visas priemones. Jiems būnant opozicijoje kažkur dingsta konstruktyvios diskusijos, o jų vietą užima patyčių retorika. Šioje kadencijoje tai ypač ryšku“, - samprotavo R. Karbauskis.

Feisbuko įraše nebuvo pamirštas ir G. Landsbergis. R. Karbauskis šį politiką charakterizavo kaip nesivaldantį, apsėstą ir maniją turintį žmogų.

„Jam (G. Landsbergiui, - ELTA) vis dar sudėtinga suvokti, kada realiame gyvenime peržengiamos politinės retorikos ir elgesio ribos bei kokios yra to pasekmės. Tai mato paprasti opozicijos nariai, kurie, jau net neslėpdami savo sutrikimo dėl Seimo opozicijos pasirinktų prioritetų ir partijų programų nevykdymo, apie lyderių „manijas“ (kai kas lyderių, ypač jaunojo G. Landsbergio, elgesį net prilygina apsėdimui) dalinasi su visuomene žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose. Jų nuomone, „valstiečių“ dergimui skiriama per daug dėmesio ir Seime nesiūlomi Lietuvai naudingi darbai“, - rašė R. Karbauskis.

Konservatoriai pastarosiomis dienomis išgyvena ne pačius geriausius laikus. Jaunieji konservatoriai vienas po kito atsiduria nemaloniose, partijos įvaizdžiui ir reputacijai nepalankiose situacijose.

Pirmiausia, vienas iš atsinaujinančios partijos lyderių Tadas Langaitis netikėtai ir dėl neaiškių priežasčių atsisakė Seimo mandato posto, netrukus po to kitas konservatorius dėl abejotinų ryšių su moksleivėmis Mykolas Majauskas atsidūrė „Me too“ skandalo šešėlyje.

Galiausia pastarąją savaitę visuomenės atgarsį sukėlė Laurynui Kasčiūnui kritę įtarimai dėl neskaidrių ryšių su jau iki tol liūdnai pagarsėjusiu buvusiu „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu.

Maža to, paaiškėjo, kad konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis taip pat susitikinėjo su R. Kurlianskiu ir jam „Stiklių“ restorane pristatė politinę partijos programą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder