Prokuratūra aiškinsis, ar "Vijūnėlės pokalbiai" buvo paviešinti teisėtai

Prokuratūra aiškinsis, ar "Vijūnėlės pokalbiai" buvo paviešinti teisėtai

Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą nustatyti, ar teisėtai buvo paviešintos pokalbių stenogramos tarp Druskininkų mero Ričardo Malinausko ir Ministrų Kabineto narių.

Pokalbių išklotinės buvo paviešintos kovo 1 d., po to, kai jas teisėsaugos institucijos perdavė Seimo Antikorupcijos komisijai.

"Pradėtas ikiteisminis tyrimas sudarys sąlygas išsamiai ir objektyviai ištirti bei įvertinti tokios informacijos sklaidos atitikimą teisėtam visuomenės poreikiui žinoti sprendimų, susijusių su valstybės valdymu, priėmimo aplinkybes bei tokios informacijos paskelbimo atitikimą Konstitucijos bei Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos reikalavimams, garantuojantiems asmens privataus gyvenimo neliečiamybę", - skelbia Generalinė prokuratūra.

Pokalbio stenogramos rodo, kad Druskininkų meras bendravo su aplinkos ministru Kęstučiu Trečioku ir kitais Vyriausybės nariais, prašydamas paspartinti Vyriausybės nutarimo priėmimą dėl kurortinių apsaugos zonų naikinimo. Kauno apygardos prokuratūroje ikiteisminis tyrimas dėl galimo neteisėto poveikio darymo buvo nutrauktas vasario pabaigoje - teisėsauga nerado jokių nusikalstamų K. Trečioko veikos požymių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder