Prezidentūra: Lietuvoje vyksta nekonvencinis puolimas

Prezidentūra: Lietuvoje vyksta nekonvencinis puolimas

Lietuvoje šiuo metu įvairiomis formomis vyksta nekonvencinis puolimas ir Valstybės saugumo departamentas (VSD) turėtų būti aktyvus jo dalyvis, užkardant valstybei priešiškas veiklas, sako Prezidentės vyriausioji patarėja Giedrė Kaminskaitė-Salters.

Antradienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė priims naujojo VSD vadovo Dariaus Jauniškio priesaiką. Anot G. Kaminskaitės-Salters, mažas šio asmens žinomumas visuomenėje yra privalumas, rodantis, kad VSD vadovo vietą jis užsitarnavo savo patirtimi, o ne politikavimu bei aukštais reitingais. Pasak patarėjos, Prezidentūra iš D. Jauniškio vadovaujamos įstaigos tikisi didesnio aktyvumo ne tik stebint, bet ir užkardant Lietuvai priešiškas veiklas.

"Pripažinkime, kad Lietuvoje šiuo metu vyksta nekonvencinis puolimas - ir informacinės, ir kibernetinės atakos, yra kurstoma nesantaika, steigiasi šešėlinės struktūros. Čia VSD turėtume matyti priešakinėse linijose. Ne kaip stebėtoją, bet kaip aktyvų dalyvį, kovojant su šios atakos pasekmėmis", - "Žinių radijui" kalbėjo G. Kaminskaitė-Salters.

D. Jauniškis iki šiol vadovavo Specialiosioms operacijų pajėgoms.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder