Prezidentė dalyvaus Pasaulio ekonomikos forume Davose

Prezidentė dalyvaus Pasaulio ekonomikos forume Davose

Pasaulio politikos ir verslo elito atstovai Šveicarijos kurorte Davose sausio 21-22 dienomis dalyvaus Pasaulio ekonomikos forume.

Jame dalyvausianti Prezidentė Dalia Grybauskaitė pakviesta kaip pagrindinė pranešėja diskusijoje apie geoekonomikos įtaką energetikai.

Apskritojo stalo diskusijoje, kurioje taip pat dalyvaus didžiausių pasaulio energetikos kompanijų vadovai, įtakingi ekspertai ir analitikai, formuojantys globalias energetikos tendencijas, Prezidentė pristatys Lietuvos patirtį stiprinant energetinį saugumą, aptars geopolitinių iššūkių įtaką pasaulinei energetikos rinkai.

Davose Lietuvos vadovė taip pat susitiks su forumo įkūrėju profesoriumi Klausu Švabu (Klaus Schwab), vienos įtakingiausių pasaulyje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniu sekretoriumi Ancheliu Gurija (Angel Gurria), dalyvaus uždaroje įtakingiausių pasaulio ekonomikos lyderių diskusijoje "Naujas globalus kontekstas strateginei konkurencijai", politines aktualijas aptars su kitų valstybių vadovais

Davose Pasaulio ekonomikos forumas vyks jau 45 kartą nuo 1971 metų.

Forume, kur neformaliai diskutuojama svarbiausiais politikos ir ekonomikos klausimais, šiemet ketina dalyvauti apie 300 valstybių ir vyriausybių vadovų bei atstovų, apie 1,5 tūkst. ekonomikos lyderių iš daugiau kaip 140 šalių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder