Prezidentė atmetė siūlomą teisingumo ministro kandidatūrą

Prezidentė atmetė siūlomą teisingumo ministro kandidatūrą

Premjero Sauliaus Skvernelio pateiktas kandidatas į teisingumo ministro postą Giedrius Danėlius nebus skiriamas dėl galimo interesų konflikto, pranešė Prezidentūra.

„Advokatas pats apsisprendžia dėl vieno ar kito kliento atstovavimo ir gynybos. Kandidato pasirinkimai atstovauti klientams konkrečioje politinės korupcijos byloje nesuteikia galimybės būti paskirtam į politinę poziciją“, - teigiama Prezidentūros pateiktame komentare.

ELTA primena, kad pirmadienį Premjeras S. Skvernelis pateikė kandidatą į teisingumo ministrus advokatą G. Danėlių. Šis Premjero teikimas sukėlė aštrias diskusijas viešojoje erdvėje. Apžvalgininkai, atkreipdami dėmesį į G. Danėliaus darbą „MG Baltic“, įvertino Premjero teikimą kaip siekį į nepatogią padėtį pastatyti Prezidentę.

G. Danėlius taip pat atstovavo Prezidentės atstovei spaudai Daivai Ulbinaitei byloje, kurioje ji buvo kaltinama dėl valstybės paslapties atskleidimo. 

Premjeras ketvirtadienį prieš pat pasirodant Prezidentės pranešimui, kad siūlomas kandidatas į teisingumo ministrus yra atmetamas, „Žinių radijui“ sakė, kad G. Danėliaus kandidatūra buvo svarstyta nuosekliai ir atsižvelgiant į jo kompetencijas.

Tai, kad jis politinės korupcijos byloje yra gynęs buvusį „MG Baltic“ viceprezidentą Raimondą Kurlianskį ir Prezidentės atstovę spaudai D. Ulbinaitę, anot S. Skvernelio, parodo, kad G. Danėlius kaip advokatas yra labai aukštai vertinamas. 

Kartu, pažymėjo Premjeras, siūlomas kandidatas į teisingumo ministrus atitiko visus keliamus reikalavimus ir buvo preliminariai patikrintas teisėsaugos.

S. Skvernelis pabrėžė, kad, vertinant G. Danėliaus kandidatūrą, negalima žvelgti į tai, ką jis gynė praeityje. Anot jo, advokatai yra davę priesaiką ir negali rinktis kliento pagal tai, ar jis jam yra patogus dabartyje, ar bus ateityje. Toks pasirinkimas, pabrėžė Premjeras, su teisine valstybe nieko bendro neturi.

Premjero nuomone, jei G. Danėlius būtų gynęs pačią Prezidentę, tik tada būtų galima kalbėti, ar tai tinkama, ar netinkama kandidatūra. „Dabar jis gynė kitą asmenį, nieko bendro su Prezidente neturintį“, - akcentavo S. Skvernelis, kartu pabrėždamas, kad Prezidentė neturi prisiimti atsakomybės ir už atstovės spaudai, kurią kitoje byloje gynė šis advokatas, galimas problemas.

Atmestas kandidatas į ministrus dirba „TGS Baltic“ advokatų kontoroje. Jis yra buvęs Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas.

Teisingumo ministro pareigos yra laisvos nuo kovo 9 dienos, kai iš jų pasitraukė Milda Vainiutė. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder