Premjeras žada: "Tikrai neapmokestinsime nekilnojamojo turto ir automobilių"

Premjeras žada: "Tikrai neapmokestinsime nekilnojamojo turto ir automobilių"

Premjeras Algirdas Butkevičius tikina, jog nuo kitų metų tikrai nebus apmokestintas nei nekilnojamasis turtas, nei automobiliai, naudojami fizinių asmenų.

"Bus kalbama apie pelno mokesčio lengvatą reinvesticijoms į materialines vertybes ir nulinio tarifo taikymas, taip pat bus atsižvelgta į pajamų apmokestinimą iš investicijų kapitalo, bet bus apmokestinta ta dalis, kuri viršys 10 tūkst. litų", - antradienį LRT radijui kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Ministras Pirmininkas pažymėjo, jog mokesčių sistemos pertvarką reglamentuojantys 2014 m. įsigaliosiantys įstatymų pakeitimo projektai jau yra paruošti Finansų ministerijos.

"Jie šią savaitę bus baigti svarstyti tam tikrų specialistų lygyje. Kitą savaitę jie turėtų būti pateikti Vyriausybei, o tada keliaus į Seimą. Tikimės, kad iki liepos 1 d. tie įstatymai bus priimti", - sakė A. Butkevičius.

ELTA primena, kad balandžio 30 d. mokesčių reformą svarstanti Vyriausybės suformuota darbo grupė, kuriai vadovavo Ministro Pirmininko patarėjas finansų klausimais Stasys Jakeliūnas, mokesčių sistemos pertvarkymo galimybes pristatė Vyriausybei.

Tarp pasiūlymų - "Sodros" įmokų lubos, privalomojo sveikatos draudimo mokesčio sujungimas su gyventojų pajamų mokesčiu, neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) keitimas, kad mokesčiai mažas pajamas gaunantiems žmonėms mažėtų, "Sodros" įmokų ir išmokų glaudesnis susiejimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder