Premjeras reiškia užuojautą dėl alpinisto Ernesto Markšaičio žūties

Premjeras reiškia užuojautą dėl alpinisto Ernesto Markšaičio žūties

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius reiškia užuojautą dėl alpinisto Ernesto Markšaičio žūties teroristinio išpuolio Pakistane metu.

"Dėl Lietuvos alpinisto E. Markšaičio žūties reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, kolegoms alpinistams ir visai šalies sporto bendruomenei. Po tragiškų įvykių Miuncheno olimpiadoje teroristai vėl pasikėsino į taikos pasiuntinius - sportininkus. Lietuva, kaip terorizmą ryžtingai smerkianti valstybė, sieks, kad nusikaltimo autoriai būtų surasti ir deramai nubausti", - sako Vyriausybės vadovas.

ELTA primena, kad Pakistane teroristų nužudyto alpinisto E. Markšaičio palaikai sekmadienio vakarą bus pašarvoti salėje prie palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčios. Taip nusprendė žuvusiojo artimieji.

Laidoti E. Markšaitį žadama Karveliškių kapinėse, greičiausiai pirmadienį.

Artimieji nenori viešų laidotuvių ir prašo sunkią akimirką gerbti jų šeimos privatumą.

Žuvusio alpinisto kūnas į Lietuvą parvežamas Vilniaus laidojimo rūmų automobiliu. Tuo pačiu automobiliu važiuoja ir likęs gyvas alpinistas Saulius Damulevičius.

E. Markšaitis buvo nužudytas vėlų praėjusios savaitės šeštadienio vakarą, kai būrys ginkluotų Talibano teroristų užpuolė 4 kilometrų aukštyje įrengtą bazinę alpinistų stovyklą. Jie sušaudė ir lazdomis užmušė dešimt užsieniečių alpinistų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder