Premjeras: galimai išaugo prekybos centrų antkainiai

Premjeras: galimai išaugo prekybos centrų antkainiai

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad, lyginant 2015 ir 2016 metų pirmųjų ketvirčių rezultatus, pastebimas antkainių didėjimas penkiuose didžiuosiuose prekybos tinkluose, kurie užsiima mažmenine prekyba.

"Aš galimai darau išvadą, kad (...) antkainis yra didesnis 2016 m. pirmajame ketvirtyje, lyginant su 2015 m. pirmuoju ketvirčiu", - po susitikimo su Konkurencijos tarybos, Statistikos departamento ir kitų institucijų atstovais žurnalistams pareiškė Premjeras.

Anot Premjero, per minėtą laikotarpį penkių didžiųjų prekybos tinklų apyvarta taip pat išaugo daugiau kaip 10 proc.

Pasitarime, kuriame buvo aiškinama kai kurių prekių kainų dinamika, Ministras Pirmininkas atskirų prekių grupių antkainius pavedė stebėti Mokesčių inspekcijai ir Konkurencijos tarybai.

Statistikos departamento generalinės direktorės Vilijos Lapėnienės teigimu, prekybos centruose besilankantys stebėtojai fiksuoja realią lentynoje nurodytą prekės kainą ir departamentas prekių antkainių netiria.

"Mes nesigiliname ir neturime teisės susipažinti su sutartimis, kurios yra tarp prekybos centrų ir tiekėjų", - pažymėjo V. Lapėnienė.

V. Lapėnienės teigimu, nuo 2015 m. kovo iki 2016 m. kovo maisto produktai apskritai pabrango 1,6 proc., tačiau ne visi produktai brango vienodai: ryžiai, žuvys, jūros gėrybės brango 3 proc., tuo tarpu stebimas mėsos produktų krepšelis pigo 0,2 proc. Per metus vaisiai pabrango 5,1 proc., o daržovės - 9,7 proc.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder