kaitra

Pragaro kaitra veja prie vandens

Du mėnesius guodęsi, kad nėra blogo oro, o tik netinkama apranga, pagaliau sulaukėme vasaros su pliusu. Tad nenuostabu, kad atostogautojai šią savaitę užgulė ežerus, pajūrio kurortus, o verslas pagaliau sulaukė progos užsidirbti.

Ženklų, kad ateina ilgai laukti geri orai, būta jau sekmadienį. Tądien grįžtantys iš Neringos poilsiautojai stebėjosi, kad prie keltų į žemyną automobilių eilės nebuvo, o persikėlimo į Smiltynę teko ilgokai laukti. Užvakar ir vakar ši eilė ištįso į kilometrinę, nors keltai pirmyn atgal zujo kas 20 min.

Mažiau išrankūs poilsiautojai šios savaitės pradžioje užplūdo Palangą. Kambarių nuomotojai, ilgai keiksnoję lietuvišką vasarą, vos spėja atsimušinėti nuo ieškančių „laisvų lovų“. Tie, kurie nakvyne buvo pasirūpinę iš anksto, gali save laikyti laimės kūdikiais - Palangos turizmo informacijos centras informuoja, kad vietų nėra net brangiausiuose viešbučiuose. O tik nakvynės besižvalgantys kurorto svečiai į individualių namų savininkų duris beldžiasi nepaisydami įspėjimų ant vartų, kad laisvų vietų nėra. Palangoje baigiamos išnuomoti paskutinės palėpės ir kiek padoresni sandėliukai, o užsidirbti skubantys nidiškiai, girdėti, užleidę daugiabučių kambarius poilsiautojams, patys sulindo į rūsius.

Nidos poilsio namuose vietų ieškoti taip pat neverta. Kurorto kempinge, kaip teigė administracijos darbuotoja, laimės įsikurti galima tikėtis tik tada, jei kas nors susirengia išvykti.

Amžina Nidos problema - vietų automobiliams trūkumas - kaip niekad aktuali šiomis dienomis. Jie statomi nakčiai net aikštelėse netoli pliažų. Tuose automobiliuose, neradęs geresnės vietos, neretas ir apsinakvoja.

Neringoje atostogaujantis vilnietis Giedrius „Vakaro žinioms“ vakar pasakojo, kad Juodkrantės pliažuose dar gana erdvu, tačiau miestelyje automobilių ir žmonių pastebimai daugėja. Šiomis dienomis, teigia Giedrius, dažniausiai poilsiautojų tariamas žodis - medūzos. Nors ramioje jūroje tarp rausvų drebučius primenančių gyvių maudytis nėra didelis malonumas, besipliuškenančių netrūksta, žmonės 18 laipsnių vandenyje gelbėjasi nuo žudančios kaitros.

Sinoptikai prognozuoja, kad lyg keptuvėje turėtume gyventi bent iki kitos savaitės vidurio. Savaitgalį oras gali įkaisti net iki 35 laipsnių. Tokiomis dienomis sveikatos specialistai pataria po ranka turėti bent butelį su vandeniu ir stengtis daugiau būti pavėsyje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder