Pirmoji rudens diena bus vasariškai karšta

Pirmoji rudens diena bus vasariškai karšta

Rugsėjo 1-ąją vasara dar tęsis - laukia išties vasariškai karšta diena. Tačiau, pasak sinoptikų, orai antroje savaitės pusėje vės, dažnės debesų.

Šiuo metu per Lietuvą keliauja šiltasis atmosferos frontas ir atneša labai šiltus, o šalies pietuose - netgi karštus rugsėjo 1-osios orus, LRT radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Karšta ši diena bus šalies pietiniuose rajonuose - oras čia įkais iki 30-34 laipsnių karščio, o šiauriniuose rajonuos bus 24-29 laipsniai šilumos. Kai kur palis, gali pasitrankyti ir perkūnija, vėjas keis savo kryptį - iš pietryčių į pietų, pietvakarių, o vėliau - ir į vakarų, pūs 5-10 m/s greičiu.

Trečiadienį palis daug kur, vietomis - su perkūnija, vėjas bus nepastovios krypties. Naktį vietomis tvyros rūkas. Naktis, pasak V. Sakalausko, dar išliks šilta - temperatūra pažemės vos iki 13-18 laipsnių šilumos. Trečiadienį dieną bus jau kur kas vėsiau nei antradienį - 18-23 ir tik pietrytiniame šalies kamputyje iki vidurdienio oras dar spės įšilti iki 24-26 laipsnių šilumos. Antroje dienos pusėje ir čia ši temperatūra truputį pažemės.

Ketvirtadienį bus dar vėsiau - naktį 8-12, prie jūros - iki 15-16 laipsnių šilumos. Dieną teks tenkintis jau 17-22 laipsnių šiluma. Lietaus bus mažiau, trumpai palis tik kai kur.

Orai po truputėlį vėsta, savaitgalį prie Lietuvos artės Atlanto ciklonas, tad lietaus debesys savaitgalį pasirodys vis dažniau, o ir šilumos dienomis bus vis vienu kitu laipsniu mažiau, sakė sinoptikas V. Sakalauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder