Paskola arba jos grąžinimas - dažniausia gynyba korupciniuose nusikaltimuose, sako STT vadovas

Paskola arba jos grąžinimas - dažniausia gynyba korupciniuose nusikaltimuose, sako STT vadovas

Paskola arba jos grąžinimas yra dažniausia gynyba korupciniuose nusikaltimuose, sako tyrimą dėl politinės korupcijos atliekančios Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Saulius Urbanavičius.

„Įtariamasis, šiuo atveju Eligijus Masiulis, turi teisę duoti parodymus ar apskritai gali atsisakyti duoti parodymus. Duodant parodymus galima sakyti tiesą arba kitaip gintis. Tačiau kaip rodo mūsų praktika - korupciniuose nusikaltimuose dažniausiai būna tokia gynybinė versija, kad tai yra paskola arba skolos grąžinimas“, - BNS trečiadienį sakė S.Urbanavičius.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Antradienį E.Masiulis pareiškė, kad 90 tūkst. eurų iš R.Kurlianskio pasiskolino. Jis tvirtino, jog automobilyje pasirašė paskolos raštelį, tačiau jos neįformino pas notarą.

Generalinė prokuratūra E.Masiulio parodymų nekomentuoja.

„Prokuratūra nėra ta institucija, kuri su proceso dalyviu imtų aiškintis viešojoje erdvėje kontraargumentais. Mūsų funkcija yra atlikti ikiteisminį tyrimą, kad jis būtų užbaigtas taip, kaip turi būti užbaigtas, arba jeigu nebus nustatyti nusikalstamos veikos požymių, nutrauktas“, - BNS sakė prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

„Reaguoti viešai paskui vieno proceso dalyvio versijos paskelbimą, ją viešai neigti ar tvirtinti, tai nėra prokuratūros amplua, nes tokių versijų yra labai daug“, - pridūrė ji.

E.Masiulis įtariamas ir neteisėtu praturtėjimu, nes jo namuose iš viso buvo rasti 250 tūkst. eurų. Teisėsauga įtaria, kad šie pinigai buvo įgyti neteisėtai. Savo ruožtu buvęs parlamentaras teigia, kad šie pinigai buvo sutaupyti jo ir giminaičių, siekiant investuoti į nekilnojamojo turto verslo projektus.

Šie sandoriai viešose E.Masiulio pajamų ir turto bei interesų deklaracijose nenurodyti.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder