Partijos negalės būti paramos ir paslaugų gavėjos

Partijos negalės būti paramos ir paslaugų gavėjos

Politinės partijos negalės būti paramos gavėjos, taip pat ne tik piniginės lėšos ir turtas, tačiau ir kaip parama suteiktos paslaugos negalės būti naudojami politinėms partijoms, valstybės politikams ar politinėms kampanijoms finansuoti ar su politinėmis kampanijomis susijusiems skolos įsipareigojimams padengti.

Trečiadienį Seimas priėmė tai numatančias Labdaros ir paramos įstatymo pataisas. Už naujas nuostatas balsavo 69 Seimo nariai, prieš balsavusiųjų nebuvo, susilaikė 4 parlamentarai.

Įstatymo pataisomis siekiama užkirsti kelią galimiems interesų konfliktams valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse.

Siekiant įgyvendinti visuomenės teisę žinoti, kaip naudojamas visiems mokesčių mokėtojams priklausantis valstybės ar savivaldybių valdomas turtas, nustatyta pareiga valstybės ir savivaldybių valdomoms įmonėms savo interneto svetainėse viešinti informaciją apie teikiamą paramą, jos gavėjus, paramos tikslą, paramos teikimo laikotarpį.

Įstatymo pakeitimais nustatyta, kad valstybės ir savivaldybių kontroliuojamos įmonės negali teikti paramos savo dalyviams ir kitiems dalyvio kontroliuojamiems ar su juo susijusiems subjektams (išskyrus tuos subjektus, kurie teikia švietimo, kultūros, socialines ar sveikatos priežiūros paslaugas).

Pasak pataisų iniciatorių, šis pakeitimas leis išvengti dabar pasitaikančių interesų konfliktų, kai valstybės ir savivaldybių valdomos įmonės remia savo dalyvius, taip mažindamos savo pajamų dalį (paramai gali būti skiriama iki 40 proc. gautų pajamų) ir nuo pajamų į valstybės ar savivaldybės biudžetą mokėtinus dividendus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder