Vaidas Jočys

"Parodijos teatro žvaigždynas publikai įdomesnis nei viena tikra žvaigždė...".

Nors scenos dievaičių ir princesių populiarumo laikas ribotas, tačiau Parodijos teatro aktorių Vytauto Balalio, Vaido Jočio, Pauliaus Stalionio, Mindaugo Gudelio sukurtų lietuvių, rusų ir Vakarų estrados žvaigždžių spindesys neblėsta jau porą metų.

Krikštatėviai - S. Povilaitis ir R. Cicinas

Seniausi personažai Klaipėdos universiteto Menų fakulteto režisūros specialybės absolventų įkurtame Parodijos teatre - lietuvių estrados klasikas Stasys Povilaitis, parodijuojamas V. Balalio ir šių dienų legenda - Rytis Cicinas, kurį kuo puikiausiai atkuria ir šaržuoja V. Jočys.

Šiek tiek vėliau prie dueto prisišliejo P. Stalionio sukurtas, uostamiesčio atlikėjas E. Kučinskas.

"Šie personažai yra tie lietuviškos estrados "šulai", be kurių mes nebūtume reikalingi šalies publikai.

Žmonės nori scenoje matyti savus atlikėjus, dainuoti kartu populiarias dainas, o tai, kad jie netikri, nors į tikruosius labai panašūs, ir dar nuspalvinti humoru - kursto intrigą ir juoką", - garsiai mąsto apie Parodijos populiarumo priežastis V. Balalis.

Šiandien, dvejus metukus švenčiančio teatro programoje jau ne vien tik Lietuvos scenos dievukai, bet ir Rusijos žvaigždynas: F. Kirkorovas, N. Baskovas, B. Moisejevas, A. Pugačiova, užsienio atlikėjai: L. Pavarotis, E. Džonas, E. Preslis, F. Merkuris, M. Kabaljė...

Honorarai išaugo 10 kartų

"Aš negaliu atsistebėti, kad viskas taip gerai sekasi. Man atrodė neįmanomas dalykas be didelių investicijų Lietuvoje per porą porą metų padaryti verslą iš pramogos. Tačiau taip atsitiko.

Pirmoji mūsų programa nekainavo 300 Lt, įrašai buvo patys paprasčiausi, kostiumai iš tėvų, senelių spintų iš pigių drabužių parduotuvių, jokio apšvietimo.

Šią programą pardavinėjome pusvelčiui, pasirodymai buvo labai dažni, kol žmonės apie mus sužinojo...

Antrajai Rusijos ir užsienio žvaigždžių programai jau leidome sau pasisiūti įspūdingus kostiumus, pasikviesti į teatrą dar vieną atlikėją - garsiojo Rusijos tenoro N. Baskovo antrininką Mindaugą Gudelį.

Jau po pirmųjų metų aktyvaus darbo honorarai už Parodijos teatro pasirodymą išaugo 10 kartų. Visgi negalime skųstis darbo trūkumu.

Per du metus esame suskaičiavę 320 pasirodymų. Maksimumas - 5 koncertai per dieną.

Restoranų, naktinių klubų savininkai supranta, kad pigiau ir geriau kviesti mus nei vieną brangią, bet tikrą žvaigždę", - pasakoja apie Parodijos teatro sėkmę Paulius.

Bendras projektas su antrininku

O kaip reagavo į savo antrininkų pasirodymą scenoje tikrosios žvaigždės, - pasiteiravau aktorių.

"Normaliai. S. Povilaitis savo personažu mūsų teatre liko patenkintas, padėkojo man už darbą, tik fotografuotis nesutiko...", - su širdgėla pasiguodė V. Balalis.

Tuo tarpu V. Jočys turi fotografiją su R. Cicinu. Bet šilčiausiai savo kopiją scenoje sutiko E. Kučinskas.

"Tarp E. Kučinsko ir Parodijos teatro užsimezgė draugystė.

Atlikėjas mums pasiūlė koncertuoti drauge. Negana to, neseniai pradėjome naują projektą.

Aš dabar rašau savo personažui tekstus dainoms, kurias vėliau parodijuosime", - pasigyrė E. Kučinsko antrininkas P. Stalionis.

Ir tai tik viena iš naujos programos, kurią Parodijos teatras ketina parengti rudenį, dalių.

Organizatorių nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder