Sigitas Šileris

Reorganizacija Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje: kapitonai paprasčiausiai išeina į pensiją

Reorganizacija Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje duoda peno žiniasklaidai: kai nuo direkcijos atsiskyrus Saugios laivybos administracijai ligšiolinis pastarosios vadovas Sigitas Šileris nebuvo paskirtas jos direktoriumi, kai kurie kolegos net įžvelgė, kad garsusis kapitonas esą neįtikęs ministrui.

Saugios laivybos administracijos direktorius Sigitas Šileris, "Vakarų ekspreso" paklaustas kuo jis neįtiko susisiekimo ministrui Zigmantui Balčyčiui, atsakė, kad tas "neįtikimas" yra žurnalistinės fantazijos vaisius.

Dalykas tas, kad S. Šileriui jau 67 metai ir jis paprasčiausiai išeina į pensiją.

Likti dirbti administracijoje ir eiti, sakykime, kitas pareigas jis negali, nes čia dirbti turi teisę visi, jaunesni nei 62,5 metų amžiaus specialistai.

To reikalauja biudžetinėse įstaigose dirbančių valstybės tarnautojų įstatymas.

S. Šileris kol kas dar liko Uosto direkcijos filialo Saugios laivybos administracijos direktorius ir niekam savo reikalų neperdavė.

Birželio 25 d. buvo įregistruota nauja biudžetinė įstaiga Saugios laivybos administracija.

Laikinai, kol bus surengtas konkursas, susisiekimo ministro įsakymu šios įstaigos direktoriaus pareigas eiti yra paskirtas Robertas Tarasevičius.

Taigi minėtas Uosto direkcijos filialas kol kas nepanaikintas, nes nei inspektoratas, nei Lietuvos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinis centras, nei diplomavimo tarnyba ir kt. negali nedirbti dieną ar savaitę.

Kai tik nauja įstaiga viską susitvarkys procedūriškai, kai visi žmonės, kurie atitinka reikalavimus ir sutinka, pereis dirbti iš Uosto direkcijos į administraciją, kai visi popieriai bus sutvarkyti, filialas savaime išnyks.

S. Šilerio teigimu, Saugios laivybos administracija dabar gyvena gana sudėtingu laikotarpiu, vyksta reorganizacija, o pereinant iš vienos finansinės struktūros į kitą, anksčiau finansavo Uosto direkcija, dabar ji bus finansuojama iš biudžeto, paprastai būna visokių nesusipratimų.

S. Šileris, dėjęs nemažai pastangų kuriant Saugios laivybos administraciją, pasilieka sau teisę kritikuoti administraciją ir versti buvusius kolegas dirbti dar geriau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder