Norima leisti atkurti buvusias sodybas miškuose

Norima leisti atkurti buvusias sodybas miškuose

Siūloma leisti paveldėtojams atkurti buvusias sodybas miškų teritorijose.

Trečiadienį Seimo Kaimo reikalų komitetas pritarė tokiai Miškų įstatymo pataisai.

Pasak Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario, Kaimo reikalų komiteto pirmininko Edmundo Pupinio, buvo įsiklausyta į piliečių prašymus ir priimtas žmonėms palankus sprendimas.

"Pritarėme Peticijų komisijos siūlymui teikti Seimui Miškų įstatymo pataisą ir dar kartą svarstyti galimybę miškuose esančiose teritorijose atkurti buvusias sodybas paveldėtojams ten, kur jos buvo", - sakė komiteto pirmininkas.

Piliečiai į Seimo Peticijų komisiją kreipėsi po to, kai priimtas Miškų įstatymas nenumatė galimybės buvusių sodybų savininkams atkurti sodybas privačioje miško žemėje.

"Dauguma tokių sodybų savininkų buvo ištremti, iškelti iš savo namų, juos nusavinant. Vėliau tos teritorijos apaugo mišku ir, atkūrus nuosavybę Nepriklausomybės metais, žmonėms nebuvo leista atkurti savo sodybų. Įstatymo pataisa įtvirtintų nuostatą, leidžiančią tai daryti buvusiems savininkams ir jų pirmos, antros, trečios eilės teisėtiems paveldėtojams. Mes pritarėme žmonių pageidavimui, kad ten, kur buvo jų sodybos, jie vėl galėtų jas atstatyti, nes žmonės turi teisę sugrįžti ten, kur gyveno jų tėvai ir seneliai", - kalbėjo E. Pupinis.

Seimo Kaimo reikalų komitetas Miškų įstatymo pataisą artimiausiu metu teiks svarstyti Seimui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder