Negauta nė vieno vartotojo nusiskundimo dėl Kaziuko mugės higienos ar kitų pažeidimų

Negauta nė vieno vartotojo nusiskundimo dėl Kaziuko mugės higienos ar kitų pažeidimų

Šiemet Vilniaus Kaziuko mugės metu neužfiksuotas nė vienas higienos, maisto produktų ženklinimo, laikymo ar kitas pažeidimas.

„Mugėje dalyvavo beveik du šimtai gamintojų ir viešojo maitinimo įmonių, tačiau tiek inspektorių, tiek prekiautojų geras pasiruošimas užtikrino sklandžią prekybą ir maisto produktų saugumą. Prieš renginį visiems dalyviams priminėme higienos, transportavimo, maisto produktų laikymo, ženklinimo ir kitus reikalavimus", - sako Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkės pavaduotoja Daiva Ruželienė.

Pasak specialistės, šių metų Kaziuko mugėje nustatyti tik smulkūs higienos reikalavimų neatitikimai (pvz., produktai laikyti nepakelti nuo žemės ir kt.), kurie po inspektorių pastabų buvo nedelsiant ištaisyti. Mugės metu nebuvo gautas nė vienas vartotojo nusiskundimas, nesurašytas nė vienas pažeidimų protokolas.

Visi mugėje dalyvavę prekiautojai maisto produktais ir viešojo maitinimo įmonės turėjo šiai veiklai būtinus Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimus, buvo išklausę higienos žinių kursus. Prekybos, maisto gaminimo vietose buvo laikomasi švaros ir tvarkos, darbuotojai, liečiantys maisto produktus, turėjo kur nusiplauti rankas (kai kur net šiltu vandeniu) arba buvo aprūpinti kitomis higienos priemonėmis.

Maisto produktai buvo parduodami tinkamai supakuoti. Greitai gendantys produktai buvo laikomi ir pardavinėjami iš šaldymo įrenginių ar transporto priemonių, turinčių tokius įrenginius.

Mugės lankytojus maitinusiose viešojo maitinimo įmonėse didesnių pažeidimų taip pat nebuvo nustatyta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder