"Music Slam" koncerto Klaipėdoje metu bus imtasi ypatingų saugumo priemonių.

Rugsėjo 3 dieną Klaipėdos vasaros estradoje koncertuos dvi garsios užsienio grupės: vokiečiai "Reamonn", švedai "Eskobar" bei žymus vokiečių diskžokėjas DJ ATB. Renginio organizatoriai "Makroconcert" pasirūpino ypač dideliu net 28 muzikantų ir aptarnaujančio personalo saugumu ir komfortu.
Kaip jau buvo anksčiau rašyta spaudoje, vienas pagrindinių muzikantų bei komandos narių reikalavimų - geras viešbutis ir maistas. Klaipėdoje užsienio atlikėjai bus apgyvendinti viešbutyje "Navalis".

Tvora - net 2 km

Kaip pažada organizatoriai, garsas koncerto metu bus puikus. Jų nuomone, Klaipėdos Vasaros estradoje tokios garso kokybės dar nėra buvę.
Nemažai keblumų sukėlė apsauginės tvoros paieškos, mat norint aptverti Vasaros estradą reikia 20 kilometrų ilgio tvoros. Lietuvoje tokios - nėra. 2,5 metrų aukščio tvora bus atgabenta iš trijų miestų: Vilniaus, Kauno ir Rygos.
Žinant Klaipėdos publikos specifiką, bus imtasi ypatingų saugumo priemonių. Teritoriją saugos privati apsaugos firma. Apsaugos darbuotojai stovės kas dešimt metrų. Į pagalbą bus pasitelkti ir specialiai apmokyti šunys. Viso koncerto Klaipėdoje apsaugai organizatoriai ketina išleisti apie 30 tūkst. litų.

Bilietai

Bilietai į koncertą iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti paprasti ir niekuo neypatingi. Kaip sakė organizatoriai, "Music Slam" bilietai yra vieni sudėtingiausių iki šiol pagamintų Lietuvoje: jie turi kelis apsaugos požymius. Rekomenduojama yra bilietus įsigyti tik oficialiose platinimo vietose: Lietuvos spaudos kioskuose, "Garsų pasaulio" parduotuvėse ir kino teatre "Žemaitija".
Šiuo metu bilietas į koncertą "Music Slam" kainuoja 15 litų. Prieš renginius jie brangs.
Žmonės į koncertą pateks dviem etapais. Pradžioje muzikos gerbėją pasitiks apsaugos darbuotojas ir patikrins, ar į koncertą nesinešami draudžiami daiktai, ar žmogus nėra apsvaigęs bei ar turi bilietą. Jei viskas tvarkoje, sekantis etapas - patikrinimas, ar bilietas nėra padirbtas. Taigi patariama nepirkti bilietų iš siūlančių pardavėjų prieš koncertą - galite įsigyti falsifikatą, prarasdami pinigus ir nepatekdami į koncertą.
Vieno žmogaus įleidimas į koncertą užtruks apie 20-30 sekundžių, tad taip pat patariam į renginį ateiti kuo anksčiau.

Muzikantai - įnoringi

Visos grupės pageidauja, kad organizatoriai muzikantus apdraustų nuo nelaimingų atsitikimų ir traumų. Baimindamiesi dėl savo saugumo švedų grupės "Eskobar" nariai netgi pasiliko teisę nekoncertuoti, jei jiems pasirodys nepatikimos barikados nuo žiūrovų, nebus pakankamai apsaugos ar jei gerbėjai sugebės užlipti ant scenos.
Nors visos grupės koncerte gros gyvai, jų techniniai reikalavimai gana skirtingi, ypač jie skiriasi dėl scenos išplanavimo. Šiuo metu organizatoriai mąsto, kaip rasti visiems atlikėjams tinkantį kompromisą, kad publikai nereikėtų ilgai laukti, kol grupės, scenoje keisdamos viena kitą, sureguliuos techniką.
Organizatoriai taip pat suko galvą, kaip reikia įgyvendinti grupių reikalavimus dėl komforto koncertų aikštelėse. Tam jiems teks pastatyti net septynias atskiras dušo kabinas ir tualetus. Be to, grupės reikalauja ir po mažiausiai du atskirus kambarius. "Vakarų ekspreso" žiniomis, visi šie reikalavimai bus įgyvendinti.
Po koncerto Klaipėdoje dulkes, nusėdusias viso turo Lietuvoje metu, muzikantai nuplaus uostamiesčio naktiniame klube "Da-Da".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder