LRT taryba paviešins pretendentų į LRT vadovus pavardes

LRT taryba paviešins pretendentų į LRT vadovus pavardes

Antradienį Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybos posėdyje bus atplėšti vokai su kandidatų dalyvauti konkurse į generalinio LRT direktoriaus pareigas paraiškomis.

Patikrinus, ar pretendentai atitinka formalius konkurso reikalavimus, bus paviešintos jų pavardės.

Norą vadovauti LRT išreiškė 12 kandidatų. Iš jų trys patys viešai deklaravo dalyvausią konkurse. Tai ilgametė DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, buvęs agentūros BNS redaktorius Artūras Račas ir prodiuseris Kristupas Krivickas.

Dešimt metų LRT vadovaujantis Audrius Siaurusevičius yra neoficialiai minimas tarp pretendentų į LRT vadovus. LRT veiklą reglamentuojančiame įstatyme nenurodyta riboti generalinio direktoriaus kadencijų skaičiaus.

LRT tarybos patvirtintuose reikalavimuose numatyta, kad kandidatas į LRT vadovus turi turėti magistro arba jam prilygintą laipsnį, mokėti lietuvių kalbą ir dar bent vieną iš Europos Sąjungos oficialių kalbų. Taip pat reikalaujama turėti ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį.

Taryba susitiks su kiekvienu iš kandidatų, susipažins su jų pateiktomis programomis. LRT vadovas išrenkamas balsavus daugiau kaip pusei iš 12 tarybos narių.

Jei nė vienas iš pretendentų nesurinktų daugiau kaip pusės visų LRT tarybos narių balsų, tame pačiame LRT tarybos posėdyje vyktų pakartotinis slaptas balsavimas dėl dviejų daugiausiai balsų surinkusių pretendentų.

Antrojo balsavimo metu neišrinkus laimėtojo, artimiausiame LRT tarybos posėdyje priimamas sprendimas skelbti naują konkursą.

ELTA primena, kad LRT tarybai vadovauja Vilniaus universiteto profesorius Žygintas Pečiulis, jos nariai yra dailėtyrininkė Jolita Jablonskienė, poetas, eseistas, vertėjas Kornelijus Platelis, Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas, žurnalistas, rašytojas Liudvikas Gadeikis, signataras Vytautas Plečkaitis, dailininkas Raimondas Savickas, teisininkė Giedrė Lastauskienė, žurnalistė Dalia Kutraitė-Giedraitienė, Vilniaus universiteto profesorė Vilija Targamadzė, teisininkas Andrius Puksas, Mykolo Romerio universiteto profesorius Darijus Beinoravičius.

Nacionalinis transliuotojas išlaikomas iš mokesčių mokėtojų lėšų. Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija jungia 3 televizijos kanalus, 3 radijo programas ir interneto portalą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder