LNK: I.Degutienė Prezidentūrą kaltina šantažu

LNK: I.Degutienė Prezidentūrą kaltina šantažu

Tarp aukščiausių šalies vadovių perbėgo juoda katė. Seimo pirmininkė Irena Degutienė atvirai prabilo apie lietuviškos politikos užkulisius, pranešė LNK laida "Labas vakaras, Lietuva".

Paviešintas garso įrašas, kuriame, kaip teigiama, girdimas Seimo pirmininkės, konservatorės Irenos Degutienės kritiškas pasisakymas prezidentės Dalios Grybauskaitės atžvilgiu.

Jame girdėti, kaip I. Degutienė kalba apie iš Prezidentūros dvelkiantį autoritarizmą, Seimo narių šantažą, aukštų pareigūnų sekimą.

Dalis Seimo pirmininkės kalbos:

... yra valstybės užvaldymas ir mes einam ne demokratiniu keliu, o Lukašenkos keliu, autoritariniu keliu. Kada po vieną pasikviečia ir intrigas kuria, man sako ant Kubiliaus, Kubiliui ant manęs, trečiam dar ant kažko tai, supjudo tarpusavy. Labai geras metodas – „Skaldyk ir valdyk“. Ir man atrodo, kad tas jau yra pasiekta.

... mes patys kalti – per tris metus užsileidom ant galvos. Tai čia irgi reikia savikritiškai pripažinti. Skambutis – padarykit tą, skambutis – padarykit tą, o mes kaip žiopliai viską darėm. (...) Visi gyvena baimėje“, – įraše sako I. Degutienė.

Pasak žiniasklaidos, kai pavasarį buvo padarytas šis įrašas, I. Degutienės patarėjų komandoje dirbo Seimo narės Aurelijos Stancikienės vyras Dalius Stancikas. Šiuo metu A. Stancikienė yra partijos „Drąsos kelias“ kandidatė į Seimą.

I. Degutienės ir Prezidentūros atstovai šio įrašo nekomentuoja.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder