Ligitas Kernagis: Raimundas Palaitis, būdamas ministru, pažeidinėjo įstatymus

Ligitas Kernagis: Raimundas Palaitis, būdamas ministru, pažeidinėjo įstatymus

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis praneša, jog Seimo Antikorupcijos komisija, R. Palaičiui dar einant vidaus reikalų ministro pareigas, gavo duomenų, kad R. Palaitis 2012 m. kovo 5 d. raštu Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos paprašė pateikti detalius duomenis apie tarnybos atliekamus ikiteisminius tyrimus, jų eigą. Manytina, kad siekdamas nuslėpti, jog domisi ir renka informaciją, kuri pagal priklausančią kompetenciją nėra susijusi su vidaus reikalų ministro funkcijomis, šį paklausimą R. Palaitis įslaptino.

Antikorupcijos komisija 2012 m. kovo 20 d., įvertinusi rašto turinį, kreipėsi į vidaus reikalų ministrą R. Palaitį dėl šio rašto pateikimo ir išslaptinimo. Vidaus reikalų ministras atsakyme komisijai nurodė, kad išslaptinti prašomo rašto nėra teisinio pagrindo.

Komisija, manydama, kad R. Palaitis raštą įslaptino nepagrįstai, Lietuvos Respublikos paslapčių apsaugos koordinavimo komisijos paprašė įvertinti, ar raštas buvo įslaptintas teisėtai. Paslapčių apsaugos koordinavimo komisija 2012 m. balandžio 19 d. posėdyje svarstė Vidaus reikalų ministerijos FNTT adresuotame rašte pateiktos informacijos įslaptinimo pagrįstumą ir pripažino, kad nėra teisinio pagrindo rašte įvardintą informaciją laikyti įslaptinta.

Komisija paprašė Vidaus reikalų ministerijos pateikti susipažinti šį išslaptintą raštą.

Akivaizdu, kad R. Palaitis, būdamas vidaus reikalų ministru, rinkdamas duomenis apie teisėsaugos institucijos atliekamus tyrimus viršijo jam priklausančią kompetenciją bei neteisėtai įslaptindamas informaciją, kad renka tokius duomenis, pažeidinėjo Lietuvos Respublikos įstatymus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder