Lietuvos socialdemokratų partija kreipiasi į Žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją

Lietuvos socialdemokratų partija kreipiasi į Žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją

Socialiniuose tinkluose pasirodę TV3 dirbančio laidų vedėjo Algio Ramanausko Greitai komentarai apie Lietuvos respublikos premjerą ir Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininką Algirdą Butkevičių yra nepriimtini ir prasilenkiantys su žurnalistų etika bei viešo asmens atsakomybe.

Algirdą Butkevičių necenzūriniais epitetais iškoneveikęs komentatoriaus "pasisakymas" nėra kritinis ar analizuojantis tekstas, koks būtų vertas deramo argumentuoto atsako, bet vertintinas kaip neapykantą kurstanti (hate speech) kalba. Negalima pamiršti, kad A. Ramanauskas Greitai yra žiniasklaidoje dirbantis viešas asmuo, tam tikru metu buvęs ir politiku, kurio nuomonė ir įrašai net asmeniniame tinklaraštyje nėra tik privati, todėl vertintini kaip vieši pasisakymai.

Lietuvos socialdemokratų partija dėl šių komentarų kreipiasi oficialiu raštu į Žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą bei TV3 televizijos vadovybę prašydama ištirti ir įvertinti kaip Algio Ramanausko Greitai komentarai apie Lietuvos respublikos premjerą Algirdą Butkevičių yra suderinami su žurnalisto etika.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder