Lietuvos miškus valdys iš Panevėžio

Lietuvos miškus valdys iš Panevėžio

Aplinkos ministerija praneša, kad planuoja steigti valstybės įmonės „Valstybinių miškų urėdija“ centrinę būstinę Panevėžio rajone. Artimiausiu metu Aplinkos ministerija kreipsis į Panevėžio rajono savivaldybės administraciją prašydama panaudos būdu suteikti patalpas, rašoma ministetijos pranešime.

„Tikimės, kad rugpjūčio pabaigoje Panevėžio rajono savivaldybės taryba pritars patalpų skyrimui. Darbuotojai į centrinę būstinę turėtų keltis palaipsniui iki 2019 m. Čia dirbs apie 150 žmonių. Tai – paskata regionui, kuriame nuolatos mažėjo gyventojų“, – sako aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Kaip rašoma pranešime, centrinės būstinės įkūrimas Panevėžio rajone prisidės ne tik prie paties rajono, bet ir Panevėžio miesto ekonominio gyvybingumo skatinimo, kadangi dalis darbuotojų, tikėtina, įsikurs Panevėžyje. Panevėžio rajonas pasirinktas ir dėl puikaus susisiekimo su Vilniumi ir Kaunu.

Valstybės įmonė „Valstybinių miškų urėdija“ veiks teritoriniu pagrindu. Įmonė turės ne mažiau kaip 25 regioninius padalinius su girininkijomis. Visos dabartinės girininkijos bus ne tik išsaugotos, bet ir stiprinamos.

Kaip pažymima pranešime, šiuo metu pradedamos konsultacijos su darbuotojais, siekiant užtikrinti jų darbo, ekonominių bei socialinių teisių apsaugą ir darbų tęstinumą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder