Lietuvos kariuomenės vadas nesikrato asmeninės atsakomybės

Lietuvos kariuomenės vadas nesikrato asmeninės atsakomybės

Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas apgailestauja dėl smūgio Lietuvos kariuomenės įvaizdžiui sudavusio virtuvės įrankių pirkimo skandalo ir nesikrato asmeninės atsakomybės.

"Aš tarnauju kariuomenėje, esu valstybės pareigūnas. Ir jeigu man metami kaltinimai, kad aš esu čia kaltas ir nevykdau pakankamai kontrolės ir, kad aš užtraukiau Lietuvos kariuomenei didelę gėdą ir, kad aš esu to priežastis, aš galiu tuoj pat apsisukti, išeiti ir padėti savo įgaliojimus, be jokios abejonės tuoj pat",- trečiadienį po susitikimo su Seimo Darbo partijos frakcija žurnalistams sakė J. V. Žukas.

Jis taip pat pridūrė, kad šiuo metu negalvoja trauktis iš posto, tačiau tai padarytų tuomet, jeigu nesiliautų kaltinimai viešoje erdvėje.

"Aš negalvoju trauktis, bet, jeigu ta lavina bus tokia ir tai sukels tokį masinį pyktį ir paniką kariuomenėje, kaltinimus viešoje erdvėje, kad aš čia esu kaltas dėl sugriauto kariuomenės įvaizdžio, aš pasitrauksiu",- sakė Lietuvos kariuomenės vadas.

Virtuvės įrankių pirkimo istorija yra, jo nuomone, labai išpūsta, nes niekas "kareiviams sidabrinių ir auksinių indų nėra pirkęs".

"Eina kalba apie 20 pozicijų, apie 20 daiktų. Pirkimas buvo aliktas už 173 tūkstančius eurų ir kai kilo įtarimas jis buvo sustabdytas. (...) 4 tūkstančiai eurų - tai yra ginčytini dalykai",- sakė J. V. Žukas.

Aiškindamas pirkimo procedūras jis akcentavo, kad kariuomenė savo pinigų nevaldo, neturi, pinigus turi ir skiria įvairiems pirkiniams Krašto apsaugos ministerija.

"Aš turiu labai daug visokios veiklos, nesu pirkimo komisijoje. (...) Aš asmeniškai nevaikštau į tas komisijas, nežiūriu, netikrinu kainų, aš nežinau kokios yra rinkos kainos",- sakė jis.

Lietuvos kariuomenės vadas tvirtino, kad nedalyvauja jokiuose korupcinėse schemose. "Aš asmeniškai nedalyvauju jokiuose korupcinėse schemose ir nesu suinteresuotas slėpti ką nors nuo visuomenės. Labai atsiprašau visuomenės, tų, kurie yra įsižeidę dėl to, kas čia vyksta, kurie aukojo pinigus kariuomenei. Man dėl to labai gaila, aš apgailestauju",- sakė J. V. Žukas.

Dėl kariuomenės vykdytų viešųjų pirkimų trečiadienį į savo posėdį jį pakvietė Seimo Darbo partijos frakcija.

Kitą savaitę Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) ketina aiškintis dėl Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vykdytų pirkimų 2014-iais metais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder