Lėktuve aptiktas vieno iš pilotų kūnas

Lėktuve aptiktas vieno iš pilotų kūnas

Antrą kartą nuodugniai iš išorės apžiūrėjus jūros dugne esantį orlaivį "An-2", aptiktas galimai vieno iš pilotų kūnas.

Operacijai panaudota Karinių jūrų pajėgų (KJP) priešmininio laivo "Kuršis" ir Klaipėdos universiteto povandeninių objektų apžvalgos videoįranga. Anot KJP štabo viršininko pavaduotojo civilių ir karių bendradarbiavimui Antano Brenciaus, peržiūrėjus vaizdo medžiagą, kabinoje galimai matyti vieno asmens siluetas.

"Buvo matyti iš išorės tas siluetas", - Klaipėdoje žurnalistams sakė A. Brencius.

Nauja vaizdo medžiaga iš laivo ketvirtadienį buvo pristatyta į Karinių jūrų pajėgų štabą Klaipėdoje, kur buvo peržiūrėta kartu su pilotų artimaisiais.

"Aš taip pat žiūrėjau šį įrašą ir savo akimis plausto viduje nemačiau", - kalbėjo A. Brencius.

Anot pareigūno, atsižvelgus į gautą videomedžiagą, antvandeninė paieškos operacija greičiausiai bus nutraukta - tai gali būti padaryta iki ketvirtadienio 20 val. vakaro.

"Dėl povandeninės paieškos kol kas prognozuoti negaliu. Tiesiog bus dar kartą analizuojama medžiaga, ar reikia dar papildomos informacijos. Jeigu to prireiks, dar bus vykdomi nardymai", - komentavo A. Brencius.

Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovas neatskleidė, kurio piloto kūnas galimai rastas, tačiau leido suprasti, kad tai - Adolfas Mačiulis. Tokias prielaidas esą leidžia daryti drabužių elementas.

Trečiadienį Krašto apsaugos ministerija kreipėsi į Švedijos gynybos ministeriją su prašymu padėti rasti partnerių, turinčių reikalingos įrangos, Baltijos jūros dugne gulinčiam orlaiviui "An-2" iškelti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder