Laura Matjošaitytė išsaugojo VRK pirmininkės pareigas

Laura Matjošaitytė išsaugojo VRK pirmininkės pareigas

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė įveikė opozicijos jai inicijuotą nepasitikėjimą ir išsilaikė VRK vadovės pareigose.

Antradienį per slaptą balsavimą pritrūko parlamentarų balsų ją atleisti. Už opozicijos inicijuotą nutarimo projektą, kuriame siūloma pareikšti nepasitikėjimą Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkei L. Matjošaitytei ir atleisti ją iš pareigų balsavo 58 Seimo nariai, 65 buvo prieš, 3 parlamentarai susilaikė.

L. Matjošaitytė iš Seimo tribūnos sakė griežtai nesutinkanti su kaltinimais, esą ji tarnauja vienai interesų grupei. Ji teigė neturinti išankstinio nusistatymo nei vienos politinės partijos atžvilgiu, o VRK yra darbinga ir jau pradėjo pasirengimą kitais metais vyksiantiems rinkimams.

„Sieksime užtikrinti sklandų darbą visų artėjančių vyksiančių rinkimų metu. (...) Komisija dirba visa apimtimi, renkasi į posėdžius, priima sprendimus, ruošiasi kitais metais vyksiantiems Savivaldybių, Prezidento, Europos Parlamento rinkimams, pradeda pasiruošimą rudenį vyksiantiems naujo Seimo nario rinkimams vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje“, - antradienį iš Seimo tribūnos sakė L. Matjošaitytė.

VRK pirmininkei kelia nerimą klijuojamos etiketės dėl esą tarnavimo tam tikrai interesų grupei. Jos teigimu, VRK vykdo pareigas sąžiningai ir nešališkai.

„Nesu ta komisijos pirmininkė, apie kurią galėtumėte sakyti, kad ji tarnauja vienai interesų grupei. Su tokiais teiginiais, kuriuos teko girdėti, griežtai nesutinku. (...) Neturiu asmeninio išankstinio nusistatymo nei vienos politinės partijos ar kandidato atžvilgiu“, - tvirtino VRK vadovė L. Matjošaitytė.

Ji užtikrino, kad VRK dirba savo darbą, geba diskutuoti, rasti sprendimus ir sutarimus pačiais sudėtingiausiais klausimais.

„Nežinau, kodėl šiandien skleidžiama žinia, esą komisija nėra vieninga, tai netiesa. Dirbame savo darbą, gebame diskutuoti, rasti sprendimus ir sutarimus pačiais sudėtingiausiais klausimais“, - teigė ji.

Nepasitikėjimą inicijavusių opozicijai priklausančių parlamentarų nuomone, Vyriausioji rinkimų komisija turėtų vadovautis aukščiausiais skaidrumo, nešališkumo ir etikos reikalavimais, tačiau „nuolatine Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkės darbo praktika yra tapęs teisės aktų pažeidinėjimas dėl Komisijos sprendimų kolegialumo“.

Nepasitikėjimo iniciatoriai akcentuoja Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkės L. Matjošaitytės atsakomybę „dėl chaotiško Komisijos darbo, vienasmenių sprendimų“.

VRK pirmininke L. Matjošaitytė tapo pernai birželį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder