Kęstutis Jucevičius lieka savo pareigose

Kęstutis Jucevičius lieka savo pareigose

Vidaus reikalų ministerija (VRM), atlikusi tyrimą, nusprendė, kad Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovas Kęstutis Jucevičius gali dirbti su įslaptinta informacija ir lieka savo pareigose.

VRM generalinio inspektoriaus Giedriaus Cinino teigimu, tyrimo metu įvertinta jau turima informacija, taip pat kiti duomenys, gauti iš teisėsaugos institucijų.

"Iš esmės institucijos nepateikė jokios naujos informacijos, kuri leistų naikinti FNTT vadovo teisę dirbti su įslaptinta informacija", - teigė G. Cininas, pridūręs, kad buvo atliktas ir K. Jucevičiaus finansų auditas.

VRM vadovas Saulius Skvernelis sutinka su tyrimo išvadomis ir K. Jucevičių paliks savo pareigose.

"Esu priverstas laikytas įstatymų ir kitos alternatyvos dabar nematau", - sakė S. Skvernelis.

VRM tyrimo metu surinkta informacija taip pat perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai.

Šią savaitę FNTT vadovas pranešė atsiimantis savo ieškinį prieš VRM, kuriuo apskundė ministerijos sprendimą atlikti pakartotinį tyrimą dėl jo tinkamumo dirbti su įslaptinta informacija, įskaitant ir patikrinimą melo detektoriumi - poligrafu.

K. Jucevičiaus veiklos tarnybinis patikrinimas buvo pradėtas po jo, kaip specialaus liudytojo, apklausos Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame tyrime dėl korupcijos ir prekybos poveikiu - pareigūnai gavo duomenų, kad FNTT vadovas per tarpininką galėjo reikalauti kyšio iš buvusio advokato Juzefo Kozubovskio, kurio atžvilgiu FNTT buvo pradėjusi tyrimą dėl neteisėto praturtėjimo. Surinktų duomenų nepakako, kad K. Jucevičiui būtų pareikšti įtarimai, tačiau VRM pradėjo tyrimą dėl jo tinkamumo toliau eiti pareigas ir dirbti su įslaptinta informacija.

K. Jucevičius VRM vadovo inicijuotą tyrimą bandė skųsti, teigdamas, kad ministras S. Skvernelis piktnaudžiauja tarnybine padėtimi, tačiau Prokuratūra tokį prašymą atmetė. Tikrinimo poligrafu procedūra K. Jucevičiui iki galo nebuvo atlikta.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder