Kęstučio Jucevičiaus principas nugalėjo

Kęstučio Jucevičiaus principas nugalėjo

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovui Kęstučiui Jucevičiui Temidės pagalba pavyko įrodyti, kad jau buvęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis jo kvalifikaciją sumažino neteisėtai. Triumfuojantis FNTT direktorius tvirtina kovojęs ne dėl per mėnesį netektų 155 eurų, bet iš principo, nes tarnybai negali vadovauti nekvalifikuotas vadovas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas iš dalies patenkino FNTT vadovo K.Jucevičiaus skundą ir panaikino praėjusių metų lapkritį tuometinio vidaus reikalų ministro S.Skvernelio pasirašytą įsakymą. Juo buvo sumažinta FNTT direktoriaus kvalifikacija. Teismas konstatavo, kad kvalifikacija įvertinta neobjektyviai ir sumažinta nepagrįstai. Tačiau turėtos kvalifikacijos teismas negrąžino. Po šio verdikto Vyriausioji pareigūnų kvalifikacinė komisija K.Jucevičiaus sugebėjimus turės įvertinti iš naujo.

Ministro parašas lėmė, kad pirmą pareigūno kvalifikacinę klasę turintis FNTT vadovas nužengė laipteliu žemyn - į antrą klasę. Nuo turimos klasės priklauso gaunamas atlyginimas, todėl pusmetį K.Jucevičius per mėnesį uždirbo mažiau.

Vidaus tarnybos generolo laipsnį turintis FNTT vadovas tvirtina, kad į teismą kreipėsi ne dėl pinigų. Po vieno iš posėdžių jis sakė, kad tai principo reikalas, ir retoriškai klausė, kaip tokiai svarbiai tarnybai gali vadovauti nekvalifikuotas vadovas. Jam turės būti išmokėtas dėl sumažintos kvalifikacijos susidaręs algos skirtumas. Iki teismo sprendimo įsiteisėjimo už kiekvieną darbo mėnesį nuo 2015 m. lapkričio 5 d. Vidaus reikalų ministerija turės sumokėti po 155,3 euro ir 0,06 proc. delspinigių, kol bus įvykdytas teismo sprendimas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder