Keleivius viešajame transporte nuo šiol tikrins kontrolieriai su vaizdo kameromis

Keleivius viešajame transporte nuo šiol tikrins kontrolieriai su vaizdo kameromis

Nuo šiol kiekvienas kontrolierius, vykdydamas keleivių kontrolę, turės mažą filmavimo kamerą, pritaisytą prie uniformos. Apie tai viešojo transporto keleivius informuos ant kontrolierių aprangos priklijuoti specialūs lipdukai. SĮ "Susisiekimo paslaugos" Keleivių kontrolės skyriaus vadovas Danius Rinkauskas pažymi, jog iki šiol vaizdo kameromis buvo filmuojama tik Keleivių kontrolės autobusiukuose, išrašant pažeidėjams baudas.

"Tačiau kartais pasitaikydavo ir incidentų troleibusuose ar autobusuose, stotelėse. Dėl to šie pakeitimai leis užtikrinti ne tik kokybiškesnį kontrolierių darbą, nes bus galima stebėti, kaip jie elgiasi viešojo transporto priemonėse, bet ir detaliau išnagrinėti keleivių skundus", - sakė jis.

"Susisiekimo paslaugos" 2012 m. gavo 770, 2013 m. - 55 skundus iš viešojo transporto keleivių. Skunduose keleiviai dažniausiai informuoja apie tai, kodėl dėl vienų ar kitų priežasčių viešuoju transportu naudojosi neįsigiję viešojo transporto bilieto, tačiau kai kuriuose iš šių skundų aptariamas ir kontrolierių darbas.

"Susisiekimo paslaugų" Keleivių kontrolės skyriuje dirba 60 kontrolierių, kiekvienas iš jų darbo metu nuo šiol naudosis vaizdo filmavimo įranga.

Kontrolieriams leidimus dirbti su kameromis išdavė Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder