Kaune duris atvėrė naujoji "Žalgirio" arena, nušvilptas Andrius Kubilius

Kaune duris atvėrė naujoji "Žalgirio" arena, nušvilptas Andrius Kubilius

Ketvirtadienį oficialiai duris atvėrė naujoji Kauno "Žalgirio" arena, kurioje bus surengtas šių metų Europos vyrų krepšinio čempionato ("Eurobasket 2011") finalinis etapas.

"Nors Europos čempionatas dar neprasidėjo, bet jau švenčiame ypatingą šventę. Pergalė yra tai, kad esame šioje arenoje. Prieš keletą metų čia dar nieko nebuvo, ir daug kas abejojo, kad arena atsiras. Džiugu, kad ši arena yra Kaune, nes čia - Lietuvos krepšinio sostinė", - sveikindamas susirinkusius į arenos atidarymo šventę kalbėjo Kauno meras Rimantas Mikaitis.

"FIBA Europe" vardu noriu padėkoti visiems, prisidėjusiems prie arenos atsiradimo. Neabejoju, kad Europos čempionatas Lietuvoje bus pats geriausias per visą šių varžybų istoriją. To priežastis labai paprasta - Lietuva yra krepšinio šalis", - sakė Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio ("FIBA Europe") generalinis sekretorius Naras Zanolinas.

Sveikinimo žodį išėjusį tarti Ministrą Pirmininką Andrių Kubilių sausakimša "Žalgirio" arena pasitiko švilpimu.

"Ačiū Kaunui už čempionišką darbą. Ačiū už tai, ką darėte, darote ir darysite. Kaunas - Lietuvos širdis, Lietuvos krepšinio sostinė", - kalbėjo kurtinančio triukšmo lydimas Premjeras.

Simbolinis arenos raktas buvo įteiktas "Žalgirio" krepšinio klubo savininkui Vladimirui Romanovui. "Šis auksinis raktas priklauso "Žalgiriui", o "Žalgiris" priklauso visai Lietuvai", - sakė verslininkas.

Naująją areną pašventino arkivyskupas Sigitas Tamkevičius.

Iškilmingą arenos atidarymo ceremoniją pradėjo šokio spektaklis, kuriame šokėjai vaizdavo mūsų kraštui simbolinę prasmę turinčius simbolius - žaltį (vienybė), ąžuolą (tvirtybė), taurą (jėga) ir sakalą (svajonės ir polėkis).

Vėliau arenoje skambėjo kompozitoriaus Vidmanto Bartulio ir poeto Gintaro Patacko sukurta oratorija "Tas kosminis krepšinio jausmas".

Architekto Eugenijaus Miliūno suprojektuota "Žalgirio" arena talpina 15 tūkst. žiūrovų ir yra didžiausia Baltijos šalyse.

Pirmuoju išbandymu naujajai arenai taps ketvirtadienį vykstančios draugiškos krepšinio rungtynės, kuriose Lietuvos krepšininkai išbandys jėgas su Europos čempione Ispanijos komanda.

"Eurobasket 2011" vyks rugpjūčio 31 - rugsėjo 18 dienomis šešiuose Lietuvos miestuose: Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Vilniuje ir Kaune. Varžybose dalyvaus 24 stipriausios Europos krepšinio rinktinės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder