Karščiai slūgs tik kitos savaitės pradžioje

Karščiai slūgs tik kitos savaitės pradžioje

Joninių diena, sinoptikų duomenimis, bus saulėta ir sausa. Aukščiausia oro temperatūra svyruos nuo 25 iki 30 laipsnių šilumos, pajūryje - iki 24 laipsnių šilumos.

Šeštadienis numatomas dar karštesnis ir tvankesnis. Nuo vidurdienio pietvakariniuose ir vakariniuose rajonuose turėtų kauptis jau daugiau debesų, penktadienio rytą LRT Radijui sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė. Pasak jos, iki to laiko dangus turėtų išlikti giedras arba mažai debesuotas. Lietus iki šeštadienio vakaro į mūsų šalį neturėtų užsukti. Taigi ateinančią naktį oras teatvės iki 14-19, pajūryje bus netgi šiek tiek daugiau kaip 20 laipsnių šilumos. Na o dieną beveik visoje šalyje oras labai greitai kais iki 30-33 laipsnių karščio ir tik prie didesnių vandens telkinių, galima tikėtis, kad bus šiek tiek žemesnė temperatūra - maždaug 27-29 laipsniai.

Sekmadienio naktį jau kai kuriose Vakarų Lietuvos vietovėse turėtų apsilankyti trumpos liūtys su perkūnija, galima tikėtis ir staigesnių vėjo sustiprėjimų, tačiau sekmadienio naktį iki pavojingo vėjo gūsiai neturėtų dar sustiprėti, teigė sinoptikė.

Sekmadienio diena bus audringa, naktis dar bus pakankamai rami, šilta. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį temperatūra dar kris tik iki 18-23 laipsnių šilumos, na o sekmadienio dieną oras jau beveik vidurdienį jau daugelyje rajonų bus įkaitęs iki 30 laipsnių ir daugiau. Maksimali temperatūra bus fiksuojama maždaug tarp 15.00-17.00 val. dienos ir sieks 30-34 laipsnius karščio. Ant įkaitusio oro popietę vakarinius rajonus pasiekęs debesų frontas keliaus per mūsų šalį ir iki vakaro apims didesnę Lietuvos dalį. Lietus, tikėtina, bus labai intensyvus su perkūnijomis, taip pat vietomis galima kruša. Bus puikios sąlygos formuotis ir škvaliniam vėjui, tad vietomis gūsiai sieks 15-20 m/s, o kai kur net iki 25 m/s.

Kitos savaitės pradžioje orai jau bus ramesni, prognozavo sinoptikė M. Kirkliauskaitė. Dar pirmadienio naktį rytiniuose rajonuose tos audros praslinks, bet jau nuo antros nakties pusės, galima tikėtis, kad orai pradės pamažu gerėti. Praslinkus šitam atmosferos frontui jis išstums ir tą kaitrą, tad į Lietuvą turėtų sugrįžti jau lietuviškai vasarai būdinga temperatūra. Dienomis - tiek pirmadienį, tiek antradienį, ji turėtų svyruoti tarp 20-25 laipsnių šilumos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder