Siūloma pratęsti galimybę už turėtą žemę mieste gauti kompensaciją mišku

Kariniuose poligonuose pradėti kirsti valstybiniai miškai

Lietuvos kariuomenės karinių poligonų Rukloje ir Pabradėje išplėtimo projektą prieš dvejus metus pripažinus ypatingos valstybinės svarbos projektu, šiemet pradėti kirsti nemaži valstybinių miškų plotai. Generalinis miškų urėdas Rimantas Prūsaitis sako, kad procesas bus sudėtingas, nes reikės greitai parduoti daug medienos, kuri nėra labai kokybiška.

„Daugiausia patenka pusamžiai miškai, tačiau pavasarį, kaip žinote, genda mediena, reikia skubiai ją realizuoti, ji gali būti ir pažeista, ir sušaudyta, ir dideli jos kiekai - svarbiausia. Mes buvome susitikę su Krašto apsaugos ministerijos atstovais, aptarėme prioritetus, kurie plotai reikalingi pirmiausia kirsti, tai mums nurodė terminus - gegužės 1-oji, po to rugsėjo 1-oji, po to spalis, lapkritis, tai sunkumų tas ir sudaro“, - LRT radijui sekmadienį sakė R.Prūsaitis.

Pasak jo, Miškotvarkos mokslinė techninė taryba šiems kirtimams ir jų apimtims pritarė dar pernai - buvo numatyta iškirsti nemažai valstybinio miško penkiuose Lietuvos poligonuose, tačiau didžiausi jų plotai numatyti Pabradės ir Jonavos Gaižiūnų poligonuose.

„Krašto apsaugos ministerijos poligonuose esančios valstybiniuose miškuose dar pernai buvo pradėti rengti miškotvarkos projektai, ir praeitą mėnesį aplinkos ministras juos patvirtino, ir dabar prasidėjo pirmieji kirtimai - pirmoji pradėjo Nemenčinės miškų urėdija“, - kalbėjo generalinis urėdas.

Vien Pabradės poligone ketinama iškirsti apie 500 ha miško.

2014 metų spalį Seimas ypatingos skubos tvarka priėmė nutarimą dėl Lietuvos kariuomenės karinių poligonų ir karinio mokymo teritorijų, esančių Jonavos rajono Ruklos seniūnijoje ir Švenčionių rajono Pabradės seniūnijoje, išplėtimo projekto pripažinimo ypatingos valstybinės svarbos projektu. Jį įgyvendinančia institucija paskirta Krašto apsaugos ministerija.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder