Iš Lietuvos rinkos išimami nesaugūs kinų elektriniai virduliai

Iš Lietuvos rinkos išimami nesaugūs kinų elektriniai virduliai

Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gautas pranešimas apie nesaugius 1 litro talpos elektrinius virdulius, importuotus iš Kinijos. Nusipirkusius šiuos virdulius gyventojus Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) ragina grąžinti prekybininkams.

VMVT informuoja, kad šių virdulių naudojimas gali kelti pavojų sveikatai, nes Lenkijos laboratorijoje nustatytas juslinių savybių pablogėjimas (nebūdingas mėginio skonis).

Šie virduliai (gamintoja - "Jingliang Commercial Trade Co") išplatinti Lietuvoje, Austrijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Čekijoje, Estijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, Slovėnijoje ir Ispanijoje.

Preliminariais duomenimis, į Lietuvos rinką iš Lenkijos galimai nesaugius elektrinius virdulius įvežė 2 importuotojai iš Kauno ir vienas tiekėjas iš Vilniaus (12 vnt. - R. Taparausko įmonė "Mažoji Simona", 219 vnt. - UAB "TC Prekyba", 24 vnt. - UAB "Vijotera").

VMVT specialistai šiuo klausimu pradėjo tyrimą ir ragina pirkėjus, įsigijusius nurodytus elektrinius virdulius (1 l talpos, baltos spalvos, brūkšninis kodas Nr. 5907468860083) grąžinti juos prekybininkams įsigijimo vietose.

Nuo šių metų pradžios Europos Komisija RASFF sistema paskelbė daugiau nei 30 pranešimų dėl įvairių nesaugių su maistu besiliečiančių gaminių, importuotų iš Kinijos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder