Iš anksto jau balsavo 4,11 proc. rinkėjų

Iš anksto jau balsavo 4,11 proc. rinkėjų

Iš anksto merų rinkimų antrajame ture jau balsavo 80 tūkst. 399 arba 4,11 proc. rinkėjų.

Merai antrajame ture renkami 40-tyje savivaldybių, jose rinkėjų sąrašuose yra 1,9 mln. rinkėjų. 19-koje savivaldybių merai buvo išrinkti per pirmąjį turą, o Trakų rajone rinkimų rezultatai panaikinti dėl pažeidimų.

Antrajame ture rinkėjai iš anksto balsuoja ne taip aktyviai, kaip per pirmąjį turą. Tuomet per tris išankstinio balsavimo dienas savo valią buvo pareiškę 4,99 proc. rinkėjų.

Šią savaitę iš anksto aktyviausiai balsuota Zarasų (10,67 proc.), Varėnos (9,91 proc.), Švenčionių (9,24 proc.) rajonuose, mažiausiai aktyvūs buvo Klaipėdos mieste gyvenantys rinkėjai, per tris dienas iš anksto čia balsavo vos 1,40 proc. rinkimų teisę turinčių piliečių.

Rinkėjai iš anksto galėjo balsuoti visose Lietuvos savivaldybėse trečiadienį ir ketvirtadienį. Penktadienį dar buvo tęsiamas trečiadienį prasidėjęs balsavimas paštuose, taip pat vyksta balsavimas namuose.

Balsuoti namuose teisę turi neįgalieji, taip pat dėl ligos laikinai nedarbingi arba sulaukę 70 metų ir dėl sveikatos būklės patys jau negalintys rinkimų dieną atvykti į rinkimų apylinkę.

Kaip rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys, daugiausiai namuose balsuojančiųjų yra Kėdainių (2286), Ukmergės (1806), Švenčionių (1570) rajonuose.

Policijos departamento duomenimis, atliekami trys ikiteisminiai tyrimai dėl įstatymų pažeidimų po pirmojo merų rinkimų turo.

Sekmadienį Lietuvoje vyks merų rinkimų antrasis turas, taip pat antrasis turas renkant parlamentarą sostinės Žirmūnų apygardoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder