Irena Degutienė Seimui teiks projektą dėl vaiko teisių kontrolierės Editos Žiobienės atleidimo

Irena Degutienė Seimui teiks projektą dėl vaiko teisių kontrolierės Editos Žiobienės atleidimo

Seimo pirmininkė Irena Degutienė antradienį numato teikti Seimui nutarimo projektą dėl Editos Žiobienės atleidimo iš Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus pareigų jai pačiai atsistatydinus.

Toks nutarimo projektas teikiamas, vadovaujantis Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstatymu.

Spalio 20 d. Vaiko teisių apsaugos kontrolierė E. Žiobienė įteikė I. Degutienei atsistatydinimo pareiškimą.

Pagal Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstatymą, kontrolieriui atsistatydinus, sprendimą dėl atleidimo iš pareigų priima Seimas Seimo pirmininko teikimu.

I. Degutienė yra sakiusi, kad visuomet rėmusi ir dabar teberemianti vaiko teisių apsaugos kontrolierę E. Žiobienę bei niekada nereikalavusi jos atsistatydinimo, primena ELTA.

"Visuomet rėmiau ir teberemiu Vaiko teisių apsaugos kontrolierę Editą Žiobienę, niekada nereikalavau ir nereikalauju jos atsistatydinimo. Išsakau tai aiškiai ir nedviprasmiškai ir noriu, kad visi tai aiškiai išgirstų", - yra sakiusi I. Degutienė.

Parlamento vadovė atkreipia dėmesį, kad vaiko teisių apsaugos kontrolierė atsistatydindama tarsi grįžta pasitikrinti suteikto pasitikėjimo mandato į Seimą, kuris gali suteikti jai įgaliojimus dirbti toliau.

Parlamento vadovė pabrėžia laukianti atsakingo ir objektyvaus, o ne emocijomis grįsto Seimo narių sprendimo dėl vaiko teisių apsaugos kontrolierės ateities.

"Tikiu, kad balsuodami parlamentarai atsižvelgs į visas faktines aplinkybes ir nesivadovaus vien emocijomis ir priims geriausią sprendimą. Aš asmeniškai balsuosiu už tai, kad Edita Žiobienė ir toliau eitų jai dar taip neseniai patikėtas pareigas", - spalio 21 d. sakė I. Degutienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder