Irena Degutienė: nuo mūsų vienybės ir susitelkimo priklauso, kokioje Lietuvoje gyvensime

Irena Degutienė: nuo mūsų vienybės ir susitelkimo priklauso, kokioje Lietuvoje gyvensime

Pamiršti nuoskaudas, susitelkti bendram darbui politinius kalinius, tremtinius ir laisvės kovų dalyvius ragina Seimo vadovė, pažymėdama, kad nuo vienybės ir susitelkimo priklauso, kokioje Lietuvoje gyvensime.

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė šeštadienį dalyvavo Ariogaloje vykstančiame tradiciniame Lietuvos politinių kalinių, tremtinių ir laisvės kovų dalyvių sąskrydyje "Su Lietuva širdy".

I. Degutienė pasveikino renginio dalyvius ir svečius, stebėjo šventės aukuro - Amžinos Tautos atminties - uždegimo ceremoniją, dalyvavo šv. Mišiose, kurias aukojo Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas, Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

Kreipdamasi į politinius kalinius, tremtinius ir laisvės kovų dalyvius Seimo Pirmininkė vadino juos vyresniosios kartos broliais ir sesėmis, kurie tiesė kelius į Lietuvos laisvę.

"Jūs ir Jūsų tėvai kovojote už Lietuvos laisvę. Vėliau prisidėjome ir mes, jaunesnieji. Ir kartu visi iškovojome laisvę Lietuvai. Pirmoji Lietuvos Respublika gyvavo du dešimtmečius. Vėliau dar du dešimtmečius Jūs ir Jūsų tėvai kovojo miškuose ir buvo tremiami į Sibirą. Bet šiandien mes jau įžengėme į trečią nepriklausomos valstybės dešimtmetį", - sakė I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė pabrėžė, kad tik nuo mūsų visų priklauso, ar tvirtai stovėsime ant kojų ir saugosime sunkiai iškovotą laisvę.

"Kviečiu Jus visus į bendrą talką. Susitelkime ir pamirškime nuoskaudas. Nes tik nuo mūsų vienybės ir susitelkimo priklauso, kokioje Lietuvoje gyvensime ateityje", - sakė I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė taip pat klausėsi jungtinio Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių choro bei solistų koncerto, bendravo su sąskrydžio dalyviais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder