Irena Degutienė neskubės su nutarimo projektu dėl Algimanto Salamakino atleidimo

Irena Degutienė neskubės su nutarimo projektu dėl Algimanto Salamakino atleidimo

Seimo pirmininkė Irena Degutienė, trečiadienį gavusi Algimanto Salamakino atsistatydinimo iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pareigų pareiškimą, nežada kol kas teikti jo Seimui.

"Dar niekas nėra pasikeitę, šiandien Algimantas Salamakinas yra Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas. Kol nebus priimtas Seimo nutarimas dėl jo atleidimo, tol jis eis savo pareigas. Aš nesiruošiu kol kas šito nutarimo teikti", - po susitikimo su A. Salamakinu žurnalistams sakė I. Degutienė.

Seimo vadovė prisiminė praeityje susiklosčiusią situaciją, kai poste išliko atsistatydinimo pareiškimą įteikęs buvęs Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algirdas Monkevičius.

"Irgi buvo konfliktinė situacija. A. Monkevičius buvo įteikęs atsistatydinimo pareiškimą tuometiniam Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui, bet toks Seimo nutarimas negimė,ir A. Monkevičius iki kadencijos pabaigos dirbo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininku. Pavyzdžių yra buvę, todėl aš irgi niekur neskubu", - sakė I. Degutienė.

A. Salamakinas teigė esąs labai dėkingas Seimo Pirmininkei ir jo Socialdemokratų partijos frakcijai už palaikymą.

"Aš dėkingas Seimo Pirmininkei, kad jinai atvertė naują politinės kultūros puslapį. Valdančiosios daugumos atstovė palaikė opozicijos atstovą, galvočiau, kad tai yra tarsi pradžia naujos politinės kultūros", - žurnalistams sakė A. Salamakinas.

Etikos sargų vadovas žadėjo kalbėtis ir su Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nariais.

"Bandysiu kalbėtis su komisijos nariais. Norėčiau išklausyti jų nuomonės, kas yra blogai, ką pirmininkas blogai padarė. Bet aš niekuomet nesutiksiu, kad Seimo komisijos pirmininkas turi kažkam pataikauti, priiminėti sprendimus pagal politinę priklausomybę", - sakė A. Salamakinas.

Jo įsitikinimu, komisija turi priiminėti tik teisingus sprendimus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder