Į Šiaulių banką perkeliamų įsipareigojimų klientams suma sudaro 2,7 mlrd. litų

Į Šiaulių banką perkeliamų įsipareigojimų klientams suma sudaro 2,7 mlrd. litų

Pagal šeštadienį pasirašytą sutartį Šiaulių bankui bus perduodami Ūkio banko įsipareigojimai klientams, neviršijantys Lietuvos Respublikos indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatyme numatytos draudimo išmokos draudžiamojo įvykio atveju. Pagal patvirtintą preliminarų turto vertinimą, bendra į Šiaulių banką perkeliamų įsipareigojimų klientams suma sudaro 2,7 mlrd. litų, praneša Lietuvos bankas. Tokia pati yra ir perkeliamo turto bei valstybės įmonės "Indėlių ir investicijų draudimas" įnašo vertė - 2,7 mlrd. litų.

"Po intensyvių derybų šalims pasiekus susitarimą nemokaus banko problema pirmą kartą išspręsta tokiu būdu, kuris sudaro sąlygas jau artimiausiu metu atkurti bankinių paslaugų teikimą Ūkio banko klientams. O tai reiškia, kad svarbiausias trumpojo laikotarpio tikslas pasiektas - absoliuti dauguma žmonių ir įmonių vėl galės netrukdomai disponuoti savo lėšomis, laikytomis Ūkio banke", - Lietuvos banko pranešime spaudai cituojamas Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Jis pabrėžė, kad beveik visi Ūkio banko indėlininkai nepraras nei indėlių, nei už jas priskaičiuojamų palūkanų, nes visi Ūkio banko įsipareigojimai klientams į Šiaulių banką bus perduodami pagal šiuo metu galiojančias sutartis.

Į Šiaulių banką perkeliamo turto vertę nustatė audito įmonė "KPMG Baltics", tačiau trišalėje sutartyje numatyta atlikti papildomą detalų turto vertinimą.

Tris mėnesius truksiantis išsamus vertinimas yra saugiklis visoms sandoryje dalyvaujančioms šalims. Patikslinus turto vertes, bus tikslinami ir sandoryje dalyvaujančių šalių įsipareigojimai.

Trišalėje sutartyje taip pat numatyta, kad įsipareigojimus, turtą, sandorius ir teises perimantis Šiaulių bankas bankines operacijas Ūkio banko klientams privalo atnaujinti per įmanomai trumpiausią laiką.

Kaip jau skelbta, laikinasis Ūkio banko administratorius, Šiaulių bankas ir valstybės įmonė "Indėlių ir investicijų draudimas" pasirašė trišalę sutartį, pagal kurią Šiaulių bankas perima dalį Ūkio banko įsipareigojimų, turto, teisių ir sandorių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder