Į Rusijos "juodąjį sąrašą" įtraukti ir Lietuvos politikai

Į Rusijos "juodąjį sąrašą" įtraukti ir Lietuvos politikai

Į Rusijos "juodąjį sąrašą" įtraukti ir Lietuvos politikai, kuriems uždrausta įvažiuoti į Rusijos teritoriją.

Rusija paskelbė savo sudarytą "juodąjį sąrašą" Europos Sąjungos (ES) politikų, kurių ji nepageidauja matyti savo šalyje. Įvažiuoti į Rusiją uždrausta 89 Europos Sąjungos piliečiams. Gegužės 27 d. Rusija įteikė įvairioms ES ambasadoms sąrašą žmonių, kuriems uždrausta vykti į Rusiją. Sąraše - daugiausia asmenų iš Baltijos valstybių, Lenkijos, Švedijos ir Jungtinės Karalystės.

Tarp Lietuvos pareigūnų, įtrauktų į Rusijos "juodąjį sąrašą", - Lietuvos konservatorių partijos patriarchas ir buvęs europarlamentaras Vytautas Landsbergis, Seimo narys liberalas Petras Auštrevičius, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmundas Vaitiekūnas, buvęs Lietuvos valstybės saugumo departamento generalinis direktorius Gediminas Grina, parlamentaras konservatorius Andrius Kubilius, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas, Prezidentės patarėja užsienio politikos klausimais Jovita Neliupšienė.

Oficialiai Rusija sąrašo neviešina, o informacijos, kurią paskelbė Suomijos visuomeninis radijas ir televizija YLE, autentiškumas kol kas taip pat nepatvirtintas.

Kaip penktadienį per savaitinę spaudos konferenciją pareiškė Nyderlandų premjeras Markas Rutė (Mark Rutte), Maskva, reaguodama į Europos Sąjungos sankcijas, įteikė įvairioms ES ambasadoms sąrašus Europos politikų, kuriems uždrausta įvažiuoti į Rusiją. Jis pridūrė, kad į sąrašą įtraukti du Nyderlandų parlamento nariai ir vienas Nyderlandų deputatas Europos Parlamente.

Kaip skelbia AFP, remdamasi ES pareigūnais, per pastaruosius kelis mėnesius Rusija į savo teritoriją neįsileido kelių Europos politikų, tačiau iki šiol ji vis atsisakydavo skelbti pavardes visų žmonių, įtrauktų į "juodąjį sąrašą".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder