Gretos Kildišienės artimieji nutraukia automobilio išperkamosios nuomos sutartį

Gretos Kildišienės artimieji nutraukia automobilio išperkamosios nuomos sutartį

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūno pavaduotojos Gretos Kildišienės artimieji nutraukia automobilio išperkamosios nuomos sutartį su „Agrokoncernu", parlamentarė planuoja įsigyti nuosavą automobilį. LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad kilusiu skandalu buvo siekiama jam pakenkti.

"Noriu informuoti apie savo artimųjų apsisprendimą nutraukti išperkamosios nuomos sutartį su "Agrokoncernu". Taip pat noriu padėkoti visiems savo vyresniesiems frakcijoms kolegoms už patarimus, aš į juos atsižvelgiau ir pranešu, kad artimiausiu metu ketinu įsigyti asmeninį automobilį", - antradienį per spaudos konferenciją sakė G. Kildišienė.

R. Karbauskis teigė, kad vienintelė problema šioje istorijoje yra ta, kad sandoris buvo sudarytas su įmone, kuri su juo susijusi. Tačiau nei jis, nei G. Kildišienė jos giminaičio, su kuriuo buvo sudaryta sutartis, neįvardijo. 

"Yra Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvada, yra Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkės nuomonė, kad pažeidimų padaryta nebuvo. (...) Automobilio įsigijimas išperkamosios nuomos būdu buvo vykdomas lygiai prieš metus, nieko bendro su rinkimais, vieno ar kito asmens tapimu Seimo nariu negalėjo būti ir nebuvo. Šitą situaciją, kai iškelti kaltinimai Seimo narei, vertinu, pirmiausiai, kaip spaudimą man. Nes problema - vienintelė, kuri galėtų būti - kad šitas sandoris sudarytas su įmone, kuri susijusi su manimi, nes jis visiškai teisėtas ir atitinka visus reikalavimus, kurie taikomi išperkamajai nuomai", - sakė R. Karbauskis.

Jis pats teigė vairuojąs asmeninį automobilį, kurį ketina deklaruoti, bet patikino, kad sutartis dėl G. Kildišienės vairuojamo automobilio įsigijimo išperkamosios nuomos būdu nebuvo išskirtinė.

"Mūsų koncernas šimtus ir tūkstančius tokių sutarčių per tuos dvidešimt kelerius metus yra sudarę, ir Mokesčių inspekcija tą patikrins, pateiks ataskaitą, ir, manau, kad tai užbaigs tą temą. (...) Aš labai gerbiu Seimo narės giminių, artimųjų sprendimą pabaigti šitą temą, aš galiu tik šiuo atveju apgailestauti, kad tokio sprendimo nebuvo prieš porą mėnesių, bet jis visiškai logiškai nedaro jokių teisinių problemų, ir jis neturi jokių moralinių problemų, nes tai yra normali praktika. Lietuvoje tikriausiai šimtai tūkstančių automobilių yra perkami išperkamosios nuomos būdu", - sakė R. Karbauskis.

LVŽS vadovo teigimu, kilęs skandalas gali būti susijęs su buvusiu partijos nariu Mantu Leliuku ir medžioklės įstatymo pataisomis, kurias rengė G. Kildišienė. Anot R. Karbauskio, šia istorija buvo suinteresuoti ir panevėžiečiai, norintys medžioti Anykščių rajone esančiuose miškuose.

Kaip spaudos konferencijos metu kalbėjo Seimo aplinkos komiteto pirmininkas Kęstutis Mažeika, Anykščių rajone yra daugiau kaip 1 000 hektarų miškų ploto, kuriuose žemių savininkai yra uždraudę medžioklę, tačiau teritorijoje yra vienas didžiausių afrikinio kiaulių maro židinių, o G. Kildišienė buvo viena iš asmenų, bandžiusių sutaikyti žemių savininkus ir medžiotojus.

R. Karbauskis neketina atsisakyti jo valdomų "Agrokoncerno" akcijų.

"Tą temą girdžiu ne pirmą sykį. Kam perduoti? Vaikams? Galiu perduoti vaikams. Ar Jūsų nuomone, kas nors pasikeis, jeigu tai bus perduota vaikams? Jūs man užduotumėte lygiai tuos pačius klausimus šiandien, jeigu akcijos būtų perrašytos vaikams", - kalbėjo R. Karbauskis. 

LVŽS pirmininkas teigė nežinąs tokios praktikos nei Lietuvoje, nei daugelyje kitų šalių, kad tapę politikais žmonės, kurie turi akcijų kokioje nors įmonėje, jas parduotų visiškai svetimiems žmonėms.

"Lietuvoje praktikos jokios nėra. Sugalvokime praktiką, įforminkime ją įstatymuose, jeigu bus tokie reikalavimai, kad tas žmogus, kuris turi akcijų vienoje ar kitoje įmonėje, turi jas bet kokiu atveju parduoti, jeigu eina į politiką, aš tai padarysiu. Bet tokių įstatymų Lietuvoje nėra", - sakė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas įsitikinęs, kad skandalas buvo skirtas pakirsti jo reputacijai, "kad nebūtų įstatymo dėl Alkoholio kontrolės, tvarka įvedinėjama farmacijos pramonei".

"Visa tai bus, nesvarbu, kas, ką darys. Mane gali apipilti kokiu nori mėšlu", - emocingai kalbėjo R. Karbauskis.

Jis griežtai paneigė turįs romaną su G. Kildišiene. 

"Jokių santykių, kuriuos mums bando pripiršti spauda, nėra ir niekada nebuvo. Galiu pasakyti, kad aš esu vis su kažkuo peršamas ne vieną dešimtį metų. Galiu pasakyti aiškiai, kad jeigu šita informacija turėtų kokį nors pagrindą, tokiu atveju būtų problemų mano šeimoje. Kaip suprantate, mano šeimoje problemų nėra", - sakė R. Karbauskis. 

G. Kildišienė taip pat per spaudos konferenciją patikslino informaciją apie savo išsilavinimą. Ji teigė pradėjusi studijas Vilniaus teisės ir verslo kolegijoje Teisės fakultete, ir jas nutraukusi, o paskui pradėjo mokslus Vilniaus kolegijoje, kur studijuoja Aprangos technologijas ir verslą. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder