FNTT vadovas bus tikrinamas pakartotinai

FNTT vadovas bus tikrinamas pakartotinai

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pasirašė įsakymą dėl pakartotinio Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo Kęstučio Jucevičiaus tarnybinio patikrinimo.

Ministerijos pranešime teigiama, kad papildomas patikrinimas bus atliekamas dėl K. Jucevičiaus galimybės dirbti su įslaptinta informacija. Kol vyks patikrinimas, K. Jucevičiui dirbti su tokia informacija bus draudžiama.

"Tas fonas, kuris dabar susiklostė apie tarnybos vadovą, pradėjo kenkti visai tarnybai, yra daug spekuliacijų, interpretacijų. Šio patikrinimo tikslas yra tik vienas - kad man, kaip ministrui, būtų atsakyta į klausimus, ar šitas pareigūnas yra patikimas ir sąžiningas", - teigė S. Skvernelis.

Kaip viena iš papildomo patikrinimo priemonių K. Jucevičiui taip pat gali būti taikomas ir patikrinimas melo detektoriumi - poligrafu, nors pats S. Skvernelis teigė į tyrimą nesikišiantis ir specialiai patikrinimo poligrafu nereikalausiantis. Ministro teigimu, naujas tyrimas kol kas bus susijęs tik su pačiu K. Jucevičiumi.

"Kalba eina tik apie tarnybos vadovą", - teigė S. Skvernelis.

Buvęs Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas anksčiau Generalinei prokuratūrai ir Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) buvo davęs nurodymą patikrinti, ar K. Jucevičiaus atžvilgiu nėra atliekamas ikiteisminis ar kitoks tyrimas.

FNTT vadovas į pareigūnų akiratį pateko po "Lietuvos ryte" pasirodžiusios publikacijos, kurioje teigiama, kad K. Jucevičius iš advokato Juzefo Kozubovskio per trečiuosius asmenis reikalavo kyšio, už šiam iškeltos baudžiamosios bylos nutraukimą, o J. Kozubovskis savo ruožtu rinko kompromituojančią medžiagą apie FNTT vadovą.

Generalinė prokuratūra savo tyrimą nutraukė spalį. Buvo prieita prie išvados, kad K. Jucevičius su kyšiais nėra susijęs, be to, yra nukentėjęs, nes buvo neteisėtai sekamas J. Kozubovskio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder