FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius bus tikrinamas poligrafu

FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius bus tikrinamas poligrafu

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorius generolas Kęstutis Jucevičius bus tikrinamas poligrafu. Vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio nurodymu tyrimą atliks Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas (AOTD) prie Krašto apsaugos ministerijos, pranešė naujienų portalas Alfa.lt.

Vidaus reikalų ministro S. Skvernelio įsakymu VRM generalinė inspekcija atlieka tarnybinį patikrinimą dėl FNTT vadovo generolo K. Jucevičiaus patikimumo ir galimai korupcinių jo ryšių. Tyrimas pradėtas gruodžio pradžioje, FNTT direktoriui laikinai - 120 dienų laikotarpiui - sustabdyta teisė dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

"Tai yra tiesa, K. Jucevičius bus tikrinamas poligrafu. Penktadienį buvo susirinkusi komisija, kuri būtent pakartotinai tyrė K. Jucevičiui mestus įtarimus, kurie buvo tiek viešojoje erdvėje, tiek ir kitur. Komisijos sprendimas buvo pasiūlyti jam pasitikrinti poligrafu, ir jisai sutiko", - Eltai pirmadienį patvirtino vidaus reikalų ministras S. Skvernelis.

Atliekant tarnybinį tyrimą ir surinkus pakankamai duomenų, VRM nuspręsta atlikti FNTT direktoriaus kompleksinį psichofiziologinį tyrimą, skirtą generolo K. Jucevičiaus teiginių teisingumui įvertinti, naudojant poligrafą (melo detektorių). Tyrimą nuspręsta atlikti karinės žvalgybos ir kontržvalgybos institucijoje - Antrajame operatyvinių tarnybų departamente prie Krašto apsaugos ministerijos.

Tarnybinis tyrimas pradėtas po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos atliekamame ikiteisminiame tyrime, kurį kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Justas Laucius, gauta duomenų, kad FNTT direktorius 2013 m. gruodžio 15 d. viešbučio "Neringa" restorane apie 19 val. per nustatytą tarpininką galėjo pareikalauti didelės vertės kyšio iš tuomečio advokato Juzefo Kozubovskio, kurio atžvilgiu FNTT atlikinėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai neteisėto praturtėjimo. Surinktų duomenų nepakako, kad K. Jucevičiui būtų pareikšti įtarimai, tačiau pradėtas tyrimas dėl jo tinkamumo toliau eiti pareigas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder